Van landelies naar Hamme-sur-Heure via GR12.

Onze wandelvakantie in Luxemburg op de GR5 ging niet door,Covid 19 had er anders over beslist ..een alternatief was voor ons de GR12.

We zochten een logement in de buurt van de GR12,en we zagen dat onze wandelingen heel goed bereikbaar waren met het openbaar vervoer ,je kon quasi van station tot station stappen…waar waren we gebleven op de GR12 ?

Tot in Morlanwelz waren we vorig jaar geraakt ,hoever zouden we deze keer wandelen ?

In de buurt van Lac de L’ eau d’ Heure vonden we ons logement..doordat de treinregelingen anders zijn in het weekend zijn we in Landelies van start gegaan met onze eerste etappe.,met een overstap in Charleroi kwamen we aan in Landelies ,niet ver van het station vonden we de GR tekens terug en begonnen we aan onze wandeling.

Landelies is een gemeente in de provincie Henegouwen en ligt aan de Samber, waar de GR dan ook langs ging,de jaagpaden van de Samber en de Abdij van Aulne werden hier druk bezocht … het mondmasker Alert was hier ook van toepassing,door een poort verlieten we Landelies en volgden de GR door de bossen van Montigny-le-Tilleul ,en gaven ons de koelte en schaduw op deze nochtans bewolkte dag met zijn verraderlijke wolken.

Op het keienpad bereikten we een bruggetje dat enkel voor voetgangers toegankelijk was ,en staken hiermee de L’ eau d’ heure over,en even later liepen we langs het mooie riviertje,onder de brug door volgden we de GR verder door de bossen en staken we nog meermaals de l’ eau d’ heure over,het was hier mooi wonen langs het riviertje,vissen en pootje baden in je achtertuin ..wie zou zo niet willen wonen ?

We naderden Ham-sur_Heure ,volgden de GR over de spoorwegbrug ,en langs een holle weg bereikten we de bebouwde kom van Ham-sur-Heure…waar een feest aan de gang was ,cafeetjes genoeg om even een pauze te nemen ..met het mondmasker en invullen van onze gegevens konden we eindelijk onze dorst lessen,.

We hadden nog een paar kilometers te wandelen voor we ons eindpunt bereikten, dus gingen we maar weer op pad..staken terug de L’ eau d’ heure over en passeerden daarmee de voortuin van het kasteel van Hamme-sur-Heure ,de GR12 liet ons ook de achtertuin van het kasteel zien ..de weg liep er achter ..nog even en we waren terug aan het station waar onze wagen geparkeerd stond.

Klik op de kaart om de track te zien op ViewRanger

Wordt vervolgd !

7 gedachten over “Van landelies naar Hamme-sur-Heure via GR12.

 1. Ik herinner me nog dat keienpad; niet aangenaam. En van de abdij is vanop straat inderdaad niet veel meer te zien. Ook die huisjes langs de rivier zitten nog in mijn geheugen. Welk café in Ham hebben jullie gekozen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, dat was inderdaad niet aangenaam om te lopen, het mooiste vond ik ook die huisjes aan de waterkant…als je op de foto kijkt dan zie je daar een visser staan ,hoe heerlijk kan het leven zijn ..een mooie wandeling vonden wij !
   Wij zaten in het uiterste linkse cafeetje , er zat weinig volk , met die coronatoestanden ! 😦

   Geliked door 1 persoon

  1. Hey Guido..nee Geel-Herentals hebben we nog niet gedaan,een stuk waar we nog niet veel wandelingen hebben gedaan..behalve Balen enz.
   Het vervolg van onze GR12 gaat binnenkort verschijnen..met die hittegolven had ik geen zin om achter de computer te kruipen,daarnaast nog werkzaamheden thuis heeft alles een beetje uitgesteld..tijd te kort .😀

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s