Van de Kemmelberg naar Poperinge via de wandelronde van Vlaanderen GR5A

Nadat we nog even van het mooie uitzicht genoten trokken we terug onze wandelschoenen aan voor onze laatste etappe op onze Driedaagse.

We vonden de GR tekens al vrij vlug terug en begonnen ze te volgen , voorbij een monument voor een massa graf van Franse gesneuvelden dalen we de Kemmelberg verder af in het glooiend landschap.

Onderweg zien we het mooie kerkje van Loker staan, maar we slaan links terug de weg in en gaan dan richting de Douvevallei, voor we het natuurgebied in lopen passeren we eerst nog een wijngaard.. die in het glooiend landschap je aan één of andere plek in het zuiden doet denken.

Terug lopen had geen zin ,want dan zag ik het beeld van de Spaanse Torero voor mij ..

We komen aan het natuurgebied en volgen de GR , dachten wij althans ..wij bleven de weg volgen maar zagen onderweg geen GR tekens meer ,het pad leek mij ook al overwoekerd…zo platgetreden paden heeft de GR5A niet dacht ik ,wat bleek…we waren verkeerd gelopen natuurlijk ,de weg stopte met de prikkeldraad, toen we rechtsomkeer wilden maken…zagen we achter het kreupelhout opeens twee stieren staan,die ons stonden aan te gapen van“wat gaan jullie doen ?”terug lopen had geen zin ,want dan zag ik het beeld van de Spaanse Torero voor mij ,beschermd door het kreupelhout bleef ons niks anders over dan zo vlug mogelijk onder die prikkeldraad te kruipen, dat is ons dan ook gelukt ..dankzij de stieren waren we terug op het juiste pad …enfin ,we hebben achteraf wel gelachen!

We bleven daarna het pad door de Baneberg braaf volgen en staken de baan over richting Rode Berg,onderweg zagen we het kerkje van Loker in de verte liggen en de prachtige zichten op het landschap ,langs een smal padje dat lichtjes omhoog ging passeerden we daarna een camping en cafe dat gesloten was (maandag), we liepen verder het bos in van de Rode berg en volgden het pad dat later terug tussen de graanvelden ging ,op smalle veldwegeltjes bereikten we Westouter .

Het werd inmiddels tijd om te lunchen ,daar in Westouter” In de Zwaan” hebben we even tijd gemaakt…,tijdens onze lunch zagen we dat in Westouter vele wandelingen en fietstours van start gaan,met de Rode berg en tal van andere bezienswaardigheden in de nabijheid lijkt me dit logisch ,het werd tijd om door te gaan met onze wandeling en we belden nu de eerste keer “De belbus”we registreerden ons en gaven ons tijdstip en plaats van bestemming aan…we waren benieuwd!

Daarna ging de GR verder door de graanvelden en passeerden we af en toe van die lange ranke hopplanten,dat hier ook lekker bier gebrouwd wordt is niet alleen onder de Belgen bekend ..de wandeling ging verder richting Poperinge ,de GPS vertelde ons dat wij niet zo heel ver van de Franse grens weg waren, maar dat zal dan voor een volgende keer zijn …wij liepen door tot de halte Luttertap waar we stipt door de Belbus opgehaald werden.

Heel tevreden van ons wandelweekend ,hebben we met spijt de trein in Poperinge terug naar Antwerpen genomen.

Klik op de kaart om de Track te zien op ViewRanger

2 gedachten over “Van de Kemmelberg naar Poperinge via de wandelronde van Vlaanderen GR5A

 1. Knap gedaan van jullie.Ik wandel nog altijd maar niet zo ver meer van huis omdat ik meestal alleen wandel en op een leeftijd gekomen ben dat je met veel rekening moet houden.Heb rugproblemen van een frontale botsing al hele tijd geleden maar die bij het ouder worden me meer en meer parten speelt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt !
   Ja, dat klopt wel ..alleen is het niet zo gemakkelijk op langere afstanden, maar dat wandelen moet je toch blijven doen ..ook al zijn het kortere stukjes !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s