Van Menen naar Houthem via de Wandelronde van Vlaanderen GR5A.

Dit lang weekend was voor ons het meest geschikte moment om wat verder te wandelen op de GR,een driedaagse op de GR gaf de oplossing op de vervoersproblemen die we hadden ,met onze mondmasker stapten we de trein af in Menen en begonnen aan onze wandeling op de GR waar we vorige keer gestopt waren.

Langs de Leie in Menen was het heel mooi wandelen, het linkeroever van de Leie bevind zich al in Frankrijk , Menen is dan ook een grensstad… het vroegere levendig florerend en bedrijvig stadje is door het weg vallen van de textielnijverheid heel wat rustiger geworden, ook langs de Leie is het heel rustig wandelen ..lang konden we er niet van genieten,want in de kortste keren mochten we door een industriegebied lopen om daarna terug op het zelfde jaagpad terug terecht te komen, en waren we bijna de sluis van Menen gepasseerd.

We slaan rechts een weg in ,en maken zo een boog rond Wervik, waar we daarna enkel het agrarisch gebied van Wervik , Geluwe en Kruiseke doorlopen ,op één van die onverharde wegen ontmoeten we dan toch een wandelaar met zijn hond die de Taalgrensroute( een aanéénkoppelingen van GRs) liep.

We volgen verder de GR, tot we opeens tussen de velden het geluid van een Moto-Rally horen , toevallig loopt de GR er langs en zien we tot onze blijdschap dat er ook een cafeetje”het Zwaanhof” is..ook al stond het tussen de velden, de coranaregels waren hier ook van toepassing.

Blij dat onze dorst gelest was begaven we ons terug op pad, veel hadden we niet meer voor de boeg.. tussen de graanvelden volgden we het pad dat eigenlijk direct naar onze B&B ging want het lag er pal op, een heel voortreffelijke B&B met restaurant, waar wij de eerste gasten mochten zijn.

De vermoeidheid van de treinreis en de wandeling zijn we hier vlug vergeten !

Dit wordt vervolgd !

Klik op de kaart om de track te zien op ViewRanger

4 gedachten over “Van Menen naar Houthem via de Wandelronde van Vlaanderen GR5A.

  1. Nee inderdaad,een brillendrager heeft er meer last van,maar als dit helpt tegen corona heb ik het graag voor over… Op de wandelingen was het gelukkig veilig !

   Like

 1. Een tocht voor mij om naar uit te kijken 🙂 Die ViewRangerkaart is mooi geïntegreerd in het verslag. Hebben jullie een betalende versie van WordPress? In mijn gratis versie kan ik geen ViewRangerkaarten integreren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Neen ?
   Ja,ik heb een abonnement bij World Press,zou het daarmee zijn denk je ?
   Die tocht was voor ons een tegenvaller,en Menen is nochtans mijn geboortestad..,daarna wordt het veel mooier !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s