Van Zuiddorpe(NL) naar Sas van Gent (NL)via de wandelronde van Vlaanderen GR5A.

Onze verderzetting van de GR5A start in Zuiddorpe, we vertrekken terug met twee wagens om de omslachtigheid met het openbaar vervoer te ontkomen, het Noordelijk traject van de wandelronde van Vlaanderen is met het openbaar vervoer niet zo gemakkelijk bereikbaar als het zuidelijker traject, we parkeren één wagen op de parking van de Baeckersmat, en de tweede wagen bij het startpunt in Zuiddorpe.

We starten dus terug in Zuiddorpe, en beginnen de GR5A te volgen op een eindeloos kilometer lang smal wegeltje langs één van de dijken,nadat we dan later op een breder pad aankomen bereiken we het Pereboomgat ,een wandelpad die naast de Perboomsgatkreek loopt, waar ook de landsgrens van Nederland /België door heen loopt ,gescheiden door houten palen in het water.. maar je ziet ze ook op het pereboomgat zelf.

We volgen de GR op het pad dat langs een  kreekrestant van het Pereboomsgat en ‘Het Eiland’ loopt ,en passeren later een landbouwgebied langs de Moerbekepolder,we wandelen verder tot we bij de Grote kreek aankomen op een mooi pad met oude mooie knotwilgen….ik heb ze zelden zo mooi gezien.

Over een verharde weg komen we aan bij de Grote Kreek en op een steiger met uitzicht op de Grote Kreek houden we onze middagpauze, het weer was zonnig en bewolkt en we genoten hier even van de stilte, de natuur en het intertainment van de eenden.

De Grote Kreek is een gegeerde plek voor sportvissers…ik kan ze geen ongelijk geven, het is er mooi om zitten ,na onze middagpauze ging de wandeling verder langs de Grote Kreek en langs de dijken die door de polders van Moerbeke en Overslag ging…voor we in Overslag aankwamen zagen we één oudere grenspaal ,de Oostenrijkers( Habsburgers) hadden hier wat souveniers achtergelaten.

Voorbij het kerkje in Overslag en tegenover de frituur de “Grenspost “hadden we de gelegenheid om een terrasje te doen op het “Het hoekske”,een pitstop voor amateurfietsers en wandelaars ,die kans lieten we ons niet voorbij gaan ..

Nadien wandelden we terug verder voorbij een tweede Oostenrijkse grenspaal en sloegen we de weg links in op het Molenpad .. en zagen we de molen inderdaad staan,langs het landbouwgebied ging de GR verder op smalle wegels en even later liepen we over de brug van de Landelede, een kanaal van 5,5 km lang liep door Wachtebeke ,we volgden de GR verder langs de wegen van het kanaaltje en konden ondertussen genieten van de mooie begroeiing op en langs het water.

Enfin ,we waren niet alleen….het oude trekpad was razend populair onder de fietsers, het was er ook mooi ,de weg eindigde en we sloegen links de weg in dat ons opnieuw door de landbouwgebieden en kreupelbosjes liet wandelen tot we bij Canisvliet aankwamen…een prachtig poldergebied dat omgevormd is tot het hedendaagse natuurgebied,in het natuurgebied omringd door de polders ligt de Canisvlietsche kreek .. de kreek vormt aan de zuidzijde de grens tussen Nederland en België.

Rond de immens grote kreek ging de wandeling door ,en onderweg zagen we één aandenken aan een voorvechter van de natuurvrienden van Canisvliet…zulke mensen hebben er voor gezorgd dat wij er nu kunnen wandelen…Chapeau !

We volgden het pad verder tot we links een weg insloegen dat ons naar het jaagpad van het kanaal Gent-Terneuzen bracht , onze wandeling was bijna ten einde ..we volgden de GR nog langs het kanaal , links van ons het kanaal en rechts had je het natuurgebied van Canisvliet, totdat de GR ons rechts een weg liet ingaan , na enkele boswegen en het rondpunt bereikten we dan ons eindpunt.

2 gedachten over “Van Zuiddorpe(NL) naar Sas van Gent (NL)via de wandelronde van Vlaanderen GR5A.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s