Van Zuiddorpe(NL) naar de Klinge via de Wandelronde van Vlaanderen GR5A.

En we wandelden verder op de Wandelronde van Vlaanderen..om onze mobiele verplaatsingen wat gemakkelijker te laten verlopen, vertrekken we terug met twee wagens ,en parkeren één wagen op de parking van De Klinge en rijden dan verder met wagen twee naar Zuiddorpe waar we met de wandeling van start gaan .

Het was een bewolkte dag met zeer veel wind ,we gingen hoe dan ook van start met onze wandeling en wandelden al meteen tussen een dreef van hoge bomen..dat dit kenmerkend was voor deze wandeling wisten we toen niet ,we dachten eerder dat het een wandeling werd tussen de polders van Zeeuws-Vlaanderen.

We volgden verder de GR ,die op onverharde wegen langs weilanden ging en dan terug op een hoge dijk met hoge bomen,doordat die bomen nogal wat wind opvangen viel het wandelen met zoveel wind best mee , het geluid van de wind die door de bomen speelde … was nadien nog wel te horen in mijn oren.

Zuiddorpe.

Aan het fort St Jacob/ Staats Spaanse linies hielden we even een halt en gingen dan door met onze wandeling, die terug verder ging op de hoge wandeldijk die later omringd werd door massa’s schapen die het gras kort hielden, het fort St Livinus die aan een paar waterpartijen lag passeerden we ook ..tot we terug op één van de hoge dijken konden lopen.

Vanop de dijken die meestal mooi bezaaid waren met gele veldbloemen had je een mooi uitzicht op de polders ,de kreken ..kortom het omringende landschap, aan één van die kreken hebben we dan een plaatsje gezocht uit de wind en onze lunch gehouden ,de wind liet ons terug verder wandelen en we volgden de GR , langs de Spuikreek kwamen we dan enkele wegen later op het “Landgoed Groot Eiland”,een prive-domein dat open was voor het publiek ,heel rustig, windstil en omringd van de mooie natuur hebben we hier een tweede poging gedaan om een rustpauze in te lassen, het was echt een prachtig domein ..na onze verkwikkende pauze gingen we door richting Hulst .

Zo’n 7 km later arriveerden we in Hulst, liepen we via een park naar de stadsmolen en de stadsomwalling van Hulst, door één van de stadspoorten dat Hulst rijk was, naderden we het centrum dat zoals vele steden een nieuwe stads-look had gekregen,we plaatsen ons op één van de terrasjes en genoten van het nieuwe mooie uitzicht.

Aan de keldermanspoort gingen we de stadswallen op en wandelden zo richting de Klinge, door de bossen van de Klinge bereikten we na 27 km ons eindpunt ,we genoten nog even na met een drankje….en waren zeker aangenaam verrast van deze wandeling in Zeeuws- Vlaanderen.

Klik op de kaart om de track te zien op ViewRanger

2 gedachten over “Van Zuiddorpe(NL) naar de Klinge via de Wandelronde van Vlaanderen GR5A.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s