Van Melsele naar De Klinge via de Wandelronde van Vlaanderen GR5A.

Vorige zondag zijn we dan terug van start gegaan met De Wandelronde van Vlaanderen,Google vertelde ons dat de busrit een te groot deel van onze tijd zou in beslag zou nemen …wilden we met bus terug geraken van De Klinge, met de wegenwerken die nu overal aan de gang zijn besloten dan toch maar met twee wagens te rijden.

We reden naar De Klinge, parkeerden wagen 1 daar en reden met wagen 2 terug naar Melsele tot aan Parc&ride waar we dan onze wagen parkeerden,en vandaar uit gingen we dan terug naar het punt waar we vorige keer gestopt waren.

Het was een bewolkte dag,en er waren buien voorspeld..op hoop van zegen begonnen we aan onze wandeling, de donkere wolken boven ons voorspelde inderdaad niks goeds, maar gedurende de gehele wandeling hebben we het toch redelijk droog gehouden.

We vervolgden onze weg door Melsele richting Beveren,door het landbouwgebied van Melsele bereikten we de kerk van Beveren, omdat het nog altijd droog bleef ..besloten we op de bank voor het kerkje onze lunch te houden, het kon nog eventjes duren voor we nog een bankje tegen kwamen,nu in de coronatijd moet men zeker voorzien zijn van eten en drinken onderweg… want ik vrees dat er veel cafeetjes niet meer open zijn.

Onze wandeling ging verder door een mooie dreef , en kwamen nu in het landbouwgebied van Beveren terecht , rechts zag je in de verte de expressweg ronken, en links kon je kiezen tussen aardappel, mais,kolen en grasvelden..meer was er echt niet te zien .

Alhoewel ,met wat boomgaarden en wat bunkers begon het landschap wat te veranderen, rond de omgeving van Vrasene zagen we dan ook nog de Vrasenebeek die door het landschap kronkelde, later toen we langs St Gillis-Waas liepen staken we daarbij nog wat bruggetjes over,we volgden verder de GR op mooie onverharde wegen door het landbouwgebied.

Tot we de expressweg(E34) terug mochten oversteken,was er weinig of niks verandering in het landschap te zien ,we staken de E34 over en kwamen daarna op een fiets-wandelpad terecht..gelukkig mochten we van de GR een onverhard pad volgen door een mooi natuurgebied , borden waarschuwden ons voor loslopende koeien ..die we dan ook te zien kregen ,ze lagen nadien dwars op het pad ,met een grote boog liepen we rond de koeien,we wilden de dames natuurlijk niet storen…toch had er één koe ons opgemerkt en de achtervolging werd ingezet ,toen we het hek uitwaren bleven ze verbouwereerd achter en aan hun geloei te horen wilden ze graag mee wandelen.

Niks gekort ,we namen afscheid van de dames en vervolgden onze wandeling en kwamen terug op een verharde weg die langs het natuurhuis “Het panneweel “ging, niet ver daarvan konden we bij een boerderij kersen kopen ..al snoepend van de kersen wandelden we verder door de bosdreef/dijk die mooi op een verhoogde berm lag.

Eens de bosdreef uitgewandeld kwamen we terug in het landbouwgebied ,met een stevige tegenwind worstelden we ons nog door het saaiste stuk van deze wandeling,tot we terug een onverhard pad in konden die ons naar een grintpad leidde,de GR liet ons echter door een klein stukje natuurgebied lopen dat eigenlijk volledig overwoekerd was ..totdat we eindelijk ons eindpunt bereikten.

De naam van het cafe aan de oude statie was veranderd ,maar dat kon ons niks schelen …onze dorst kon na 28 km gelest worden !

Klik op de kaart om de Track op ViewRanger te zien

3 gedachten over “Van Melsele naar De Klinge via de Wandelronde van Vlaanderen GR5A.

    1. .Hier was het einde van deze wandeling mooier dan het begin,leuk om zo het landschap zien veranderen..en ja,die kappeletjes kom je overal tegen!😀

      Like

  1. Hey, het wordt duidelijk tijd om bij te lezen. Ik word niet meer automatisch verwittigd als jullie iets posten. Onze ervaringen op GR 5A-Noord lopen precies toch gelijk; in het Waasland blijft het zoeken naar aantrekkelijke plekjes. Ik begin direct aan het vervolg (te lezen).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s