Van Antwerpen naar Melsele via de wandelronde van Vlaanderen GR5A

Ergens in September vorig jaar hebben we een etappe van Antwerpen naar Melsele gewandeld ,omdat we bij de verderzetting van onze vorige etappe een beetje vast zaten qua vervoer en verblijf , besloten we dit op een ander tijdstip te wandelen en  begonnen met een etappe op de Noordelijke-Route.

In den tijd dat alles nog mocht ,zetten we dus de wandelronde van Vlaanderen verder en we starten aan het Centraal -station van Antwerpen, door de Keyzerlei en de Meir wandelen we verder en passeren we de Andrieskerk en het St Andries pleintje ,we lopen de Hoogstraat uit en wandelen verder naar de voetgangerstunnel.

De St Anna tunnel(1931) die nog altijd veel gebruikt wordt is altijd een spektakel om te zien en te beleven,de steile houten roltrap brengt fietsers en voetgangers naar beneden,eens beneden loop of fiets je door de koude tunnel( 572 m) en daarna gaat het terug naar boven met de roltrap ,en geloof me ..met de fiets is dat niet zo eenvoudig.Voor mensen met hoogtevrees of met de fiets.. beide richtingen hebben gelukkig ook een lift.

Ziezo..we waren terug boven en stonden nu op het linkeroever van de Schelde in Antwerpen,we volgden de GR tekens verder langs de jachthaven van het Linkeroever, en wandelden tot St Anneke Plage, onderweg zagen we nog de molen van St Anneke , dat wel broodnodig aan restauratie toe was., het St Anneke plage wat vroeger en tot op de dag van heden voor vele Antwerpenaren een ontspanningsoord is ,ook de wandeldijk of den boulevard worden nog steeds druk bezocht.

20190915_125720

We vervolgden onze weg ,langs het St Anna-bos, de middenvijver ,het vlietbos zo richting Zwijndrecht ,hier verlaten we de GR om naar de Park&Ride zone in  Zwijndrecht/Melsele te gaan ,waar we dan de tram terug namen om huiswaarts te keren.20190915_141310

 

Het vervolg gaat door aan de Parc&ride in Zwijndrecht/Melsele !

Knipsel.PNG zwijndrecht Melsele

Klik op de kaart om de track op ViewRanger te zien 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s