Van Arquennes naar Morlanwelz via GR12

Voor we deze zomer verder wandelen op de GR12 , schrijf ik nu over het nog resterend stuk dat we vorig jaar in Augustus gewandeld hebben tot in Morlanwelz,s’ morgens in de vroegte namen we de trein tot in Nivelles en verder de bus 72 naar Arquennes,het beloofd een mooie dag te worden !  

Vanaf de bushalte wandelden we de Samme over, om zo aan onze wandeling te beginnen, die langs het  oud kanaal van Charleroi- Brussel , enne die ging merendeels  over overwoekerde netelpaden ,grintpaden en langs boswegen.

Zo passeren we de vele oude sluishuisjes die langs het kanaal staan ,en komen we in Seneffe aan ,door een kasteeldreef zien we in de verte het kasteel van Seneffe staan ,we staan even in bewondering voor het kasteel te pauzeren, bezoeken doen we het niet .. we wandelen verder.20190825_12294320190825_123238

We wandelen dus verder op de onverharde wegen langs het kanaal ,rechts van het kanaal zien we de fietsers op het verharde pad rijden,en eventjes later zien we de eerste vissers onder hun parasol zitten,al is dit nu niet één van mijn  favoriete sport ..maar ze zaten toch wel op een hele mooie locatie, het was hier qua natuur wel de moeite !

We vervolgen de GR12 ,en langs de boswegen zien we nog een overblijvend ventilatie schoorsteen staan van” De boottunnel van Godarville .”

 

Van de Gr12 moeten we nu een berm opklimmen ,die ons enkele kilometers lang een mooi uitzicht op het kanaal Charleroi -Brussel geeft ,we zien later dan  de zijtak van het kanaal ,een kanaalkruising zorgde vroeger ervoor dat boten konden aanmeren bij de kolendokken van Mariemont en Bascoup om steenkool te verkrijgen.20190825_14020920190825_141406

Sinds 1969 is daar veel veranderd,tegenwoordig  wordt het nu gebruikt als jachthaven van Seneffe, en door het Adeps centrum komen veel watersporters hier aan hun trekken.

We  verlaten daarmee het kanaal Charleroi-Brussel en blijven de GR12 volgen ,en door het bos van Cailmont en  Mariemont bereiken we Morlanwelz,(een mooie naam) waar we ons op het eerste beste terrasje neerploffen, nadien namen we de trein terug huiswaarts van een  mooie en interessante wandeling !

Knipsel.PNGmorlanwelz

Klik op de Kaart om de track op ViewRanger te zien.

 

 

5 gedachten over “Van Arquennes naar Morlanwelz via GR12

      1. Ik ben toen van Nivelles naar Seneffe gewandeld en met de bus terug tot Nivelles. Ik wou nog van Seneffe naar Morlanwelz deze zomer 😊

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s