Een wandeling door het Viersels Gebroekt en de Kesselse heide.

Met de nieuwe Corona maatregelingen mogen we nu ook met de auto weg voor de niet-essentiële verplaatsingen,nadat we nu alle hoeken en kanten gezien hebben in onze eigen gemeente is dit wel welkom….we wagen ons dus voorzichtig aan een wandeling buiten onze omgeving met een wandeling in onze Antwerpse Kempen.

Na drie maanden alleen maar in je eigen gemeente te mogen wandelen doet veranderen van omgeving wel eens deugd,we parkeren ons dichtbij de start van de wandeling.

Van het Viersels Gebroekt hadden we al vaker iets gelezen ,maar waren er nooit eerder geweest, met een nieuwsgierige honger naar natuur begonnen we aan de wandeling dat rond het natuurgebied ging.

IMG_20200516_132846002

We bleven de wandelwegen volgen in dit waterrijk natuurgebied, de vele vennetjes en zijriviertjes die we onderweg zagen, zorgen er voor dat je bij een bezoek in het voorjaar of najaar je best voorziet van waterdicht schoeisel.

Het Viersel gebroekt paalt aan de kleine Netevallei …dat je hier veel watervogels, zeldzame insekten en planten vindt is vanzelfsprekend.20200516_142921

Via een vlonderpad kwamen we terug bij het begin, onze wandeling was nog niet ten einde we gingen de brug over en vervolgden onze wandeling op het jaagpad van de Kleine Nete.

Het was een mooi  weerzien … de vertrouwde tekens van de GR12, het was al een tijdje geleden dat we die nog gezien hadden,we volgden de GR12 verder tot we aan de Kesselse Heide aankwamen ,enne.. de heide was wederom prachtig om zien !

Eénmaal we de Kesselse Heide uit gewandeld waren ,vervolgden we onze wandeling door een stukje van de kleine Netevallei ,we liepen de brug over en even later zagen we  onze wagen staan.

20200516_155759

Wij vonden deze wandeling zeker een aanrader, een mix van de Antwerpse Kempen….vennen, heide ,en bos !

De wandeling was 10,6 km lang.

Knipsel.PNGviersel

Klik op de kaart om de track te zien op ViewRanger

 

 

6 gedachten over “Een wandeling door het Viersels Gebroekt en de Kesselse heide.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s