Van lauwe naar Menen via “De wandelronde van Vlaanderen” GR5A

We zijn inmiddels in het Chinese Nieuwjaar ,maar ik kan nu nog steeds iedereen een gelukkig nieuwjaar toewensen ,bij deze wens ik dus iedereen “Een gelukkig Nieuwjaar” toe met heel veel gezondheid en wandelplezier !

Die gezondheid wens ik mezelf ook toe, want het nieuwe jaar was voor mij slecht gestart..zodat mijn schrijfsels hier wat in gebreke bleven ,gelukkig is dit allemaal achter de rug en kunnen we terug aan de voortzetting van onze wandelingen denken…of denk ik graag terug aan deze wandeling.

Ik weet ik nog dat het een mooie heldere dag was,na ons lekker ontbijt in ons logement, verlieten we Lauwe en begaven we ons terug op de GR route richting Menen.

Op weg naar Menen,passeerden we eerst nog het laatste stuk landbouwgebied,oude boerderijen,het ruiterspad die samen in de grens-Leie streek…ons liet herinneren aan een rijk vlasverleden van de Leie.

Op het jaagpad van de Leie zagen we aan de rechteroever,het kerkje van Wevelgem,en aan de linkerkant.. de watertoren van Menen,de Leie die eens de “Gouden rivier” werd genoemd had eindelijk zijn rust gevonden ..van waterverontreiniging was hier nog amper sprake,eendjes en andere watervogels hadden hier talrijk hun stek gevonden.

20191110_123357

Vanop de berm van “Het diefhondbos” zagen we de Leie vredig verder stromen ..tot we bij “De Barakken” aankwamen,een oude boerderij herinnerde mij aan mijn kindertijd en ook de straat van mijn grootouders, waardoor we even van de GR5A afweken .

Terug op de GR5A zagen we de brug van de Barakken al in de verte liggen,ook de huisjes die moeten wijken voor de nieuwe brug die er in de toekomst zal komen ..ook hier staat de tijd niet stil .

Nadien ging het op de GR5A verder langs de Leie,langs de achterkant van de grote Markt, het college tot we bij zwemcomplex van Menen aankwamen, volledig vernieuwd met een retro look..hier beëindigden we onze wandeling,en begaven we ons naar het station in Menen waar we de trein terug naar Antwerpen namen.

Knipsel.PNGMenin

Klik op de kaart om de track te zien op Viewranger.

4 gedachten over “Van lauwe naar Menen via “De wandelronde van Vlaanderen” GR5A

 1. Ah, een gelukkig nieuwjaar Leen en Philip, blij dat jullie gezond en terug online zijn 😉 Met plezier jullie verslag gelezen. Ik heb zelf ook niet stil gezeten. Maar Geraardsbergen zal nog moeten wachten tot het voorjaarslicht. Al bloeien bij ons de eerste wilde krokussen; en dat eind januari. Groetjes!

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Guido ,alles goed ?
   Ondanks de gezondheidsprikkelen en het koude weer zijn wij ook blijven wandelen ,maar het schrijven niet waard ..de voorbije GR wandelingen komen er wel nog op !
   Krokussen nu al ?
   Groetjes Leen &Philippe

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s