Van Braine -le-comte naar Arquennes via GR12.

Ergens in Augustus zetten we onze wandeling verder op de GR12, we nemen de trein naar Brain -le -comte,en volgen daarna de GR121 tot we terug de GR12 bereiken .

20190811_121141.JPG

De hemel vertoont wolken en het ziet er zo naar uit ..dat de zon weinig kans heeft tot schijnen,voor ons nog altijd een prima wandelweertje ..we volgen de GR12 op één van de vele Sentiers en daarna volgen we een mooi Ravel pad door het bos..langs het gehucht Henripont tot we via een paar overwoekerde (netel)paden Ronguières bereiken.

Het Hellend vlak van Ronquières zal ik nu voor de eerste keer zien !

20190811_134607.JPG

Dit unieke meesterwerk dat echt wel de moeite waard is om te bekijken ..op wieltjes worden de schepen van het laagste naar het hoogste niveau van het hellend vlak gebracht ,voor de schippers is dit veel gemakkelijker dan met een sluizensysteem.

Meer over het hellend vlak van Ronquières kan je lezen in één van de blogs van Discovering Belgium.

We passeren het hellend vlak en onderweg nodigen de picknickbanken ons uit voor onze lunch ,daarna zetten we de wandeling verder,nu onder het hellend vlak naar de ander kant .. naarmate we meer in het landbouwgebied aan het wandelen zijn zien we de windmolens verschijnen en de toren van het hellend vlak uit het landschap verdwijnen.

20190811_145734.JPG

Zo bereiken we het oude kanaal van Charleloi-Brussel , samen met de Samme de zijrivier van de Sennette .. blijven we het oud kanaal volgen een onverhard pad loopt links van het kanaal en een verhard pad rechts ,we genieten in ieder geval van de prachtige natuur rondom het kanaal ,het is een ware broedplaats voor watervogels in dit rustige water..dat enkel onderbroken wordt door enkele oude bruggetjes en oude sluizen .

20190811_150204

20190811_151604

Het oude kanaal Charleloi -Brussel loopt ook langs verschillende kleine dorpjes, zo laat de GR12 ons kennis maken met de schoonheid van dit historisch kanaal ..maar ook van dit eerste mooie dorpje “Arquennes “.

20190811_155946

20190811_161329

In Arquennes kunnen we even onze dorst lessen , en we besluiten de bus in Arquennes te nemen naar Nivelles ,en daar de trein te nemen naar Antwerpen.

Wij vonden dit een heel mooi stuk van de GR12, een aanrader voor wandelaars en soms fietsers.

Knipsel.PNGarquennes

Klik op de kaart om de track op viewRanger te zien

4 reacties op ‘Van Braine -le-comte naar Arquennes via GR12.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s