Van Braine- le-Chateau naar Braine- Le- Comte via GR12 en GR121.

Er wordt terug heel wat afgestapt op de GR12, deze keer nemen wij eerst de bus van Brain- l’ alleud naar Braine-le- Chateau en beginnen we pas te wandelen waar we vorige keer de GR12 verlaten hebben .

20190714_122411.JPG

Het belooft een mooie wandeldag te worden, wisselend bewolkt maar toch warm genoeg om af en toe eens wat zweet af te vegen..we verlaten Brain- Le- Chateau en we passeren kort daarna een mooie kapel “Chapel N-D au Bois“,éénmaal we het bos door gelopen waren kwamen we tussen de velden te wandelen…tussen de graanvelden kan ik in mijn gedachten het mooiste veldboeket samenstellen ,dit jaar zijn ze heel kleurrijk..van rode klaprozen tot de roze akkerwinde, veldmadeliefjes en de paardenbloem niet te vergeten.

20190714_124554.JPG

Even later werd ik uit mijn droom gehaald door enkele koeien in de weide waar de GR12 ons door stuurde ,de dames vertikten het om het pad vrij te maken ..en lieten ons in de koeienvlaaien een weg banen naar een hek dat ons toeliet een andere weide te betreden ..nog meer koeien, gelukkig waren die aan hun schoonheidsslaap bezig .

20190714_125323

20190714_125958

Na dit leuke intermezzo komen we terug in de bewoonde wereld ..en passeren we het kasteel van Ittre en de gemeente Ittre waar we een korte lunchpauze houden bij het cultureel centrum van Ittre, waar buiten een picknicktafel stond.

We oriënteren ons nog even aan de tafel, en hervatten onze wandeling en de tekens van de GR12, langs een stenen omheining volgen we de weg tot we het mooi heuvelend landschap van Ittre kunnen bewonderen en nadien op de brug het kanaal van Charleloi -Brussel zien .

Als we de brug afwandelen volgen we de GR12 verder die ons een stukje naast de Sennette laat wandelen..een mooi stukje groen althans, maar de pret mocht niet blijven duren en we komen terug bij het kanaal van Charleloi -Brussel aan, waar we op een afstand de kleine jachthaven zien liggen, de GR12 stuurt ons verder richting Virginal -Samme en we hopen in stilte dat het caféétje in Virginal -Samme nog open is om onze dorst te lessen.

Helaas het caféétje was voorgoed gesloten en onze dorst kon nu alleen nog gelest worden aan een drankautomaat ,mits bewijs van leeftijd(I.D) een drankje konden uithalen..hier hadden we net geluk:-)

De kleine pauze deed goed en we vervolgden terug onze weg door Virginal -Samme en zijn gehuchten ,we lopen door het nonnenbos( Bois des nonnes) en Bois de la Houssiére en verlaten hier de GR12 om verder te lopen op de GR121.

Via de GR121 bereiken we het station van Braine- le- Comte, waar we de trein terug namen richting Brussel .

De volgende GR12 wandeltocht begint dan uiteraard terug met een stukje van de GR121.

Knipsel.PNG Braine-le-comte

Klik op de kaart om de track te zien op ViewRanger

5 reacties op ‘Van Braine- le-Chateau naar Braine- Le- Comte via GR12 en GR121.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s