Van Ossendrecht(NL) naar Bergen op Zoom(NL)via GR12.

Het is al veertien dagen geleden dat we naar  Bergen op Zoom waren gewandeld, we parkeerden onze auto aan de kerk van Ossendrecht en begonnen opnieuw de GR12 te volgen ..het beloofde terug een zeer groene wandeling te worden.20190707_105704.JPG

We passeerden inderdaad heel veel boswegen en vennetjes vooraleer we Huijbergen naderden..helaas vonden we geen enkel bankje om eens even te genieten van deze mooie heide ,ook later niet toen we het dorp  in de verte zagen…20190707_12085720190707_125923

Zoveel boswegen later kwamen we dan in de omgeving van de luchthaven van Woensdrecht, daar konden we zweefvliegtuigjes zien opstijgen en dalen .. het leuke was  dat ondanks de weinige energie dat ze verbruiken,je ze nog altijd door de wind hoort  zoemen.

20190707_133127

20190707_133458

IMG_20190707_14054309620190707_154317.JPGWe volgden verder de GR12 , nu terug door de Wouwse Plantage die we reeds van de GR5 kennen, we passeerden nog een mooi stuk heide vooraleer we door de Boslustweg.. Bergen op zoom naderen en we dan eindelijk na 21,5 km in de Stayokay onze welverdiende pauze houden voor we terug onze bus naar Ossendrecht nemen.

Vanaf hier begon het Floris-V-pad LAW (eveneens de GR12).Knipsel.PNGBergen op zoomGR12

Klik op de kaart om de track op ViewRanger te zien.

5 gedachten over “Van Ossendrecht(NL) naar Bergen op Zoom(NL)via GR12.

 1. Mooie tocht en prima te doen met O.V.; zijn jullie tot aan het station gestapt? – Zelf ben ik nu klaar met GR 12 en ik overweeg ook om een stukje Floris V-pad te volgen, tenminste tot aan de Grote Rivieren; daarboven zou het minder interessant zijn maar als het tegendeel waar is, zou ik dat graag horen 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Hey Guido..we zijn tot de dichtstbijzijnde bushalte gestapt ,onze wagen stond in Ossendrecht. zelf hebben we nog een stukje in Wallonië gewandeld op de GR12,het verslag volgt nog..wandel jij niet verder naar Parijs,je was toch al in Frankrijk geraakt als ik me goed herinner ?
   Of wij verder op het FlorisV pad blijven lopen weten we nog niet.. dat zal af hangenvan onze nieuwsgierigheid waarschijnlijk😉

   Like

   1. Dag Leen, neen ik wandel niet verder tot Parijs, ben vorige week afgebogen naar de Maas (Monthermé). Heel aangename tweedaagse. Een vervelend kwaaltje weerhoudt me nog altijd van meerdaagse tochten…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s