Dag11 tot Dag13 Van Viladesuso tot Pontevedra.

Na onze ervaring van vorig jaar weten we dat we wat meer rustdagen moeten inschakelen..zo gezegd zo gedaan.

Om alle risico te vermijden hebben we de bus genomen tot in Ramalossa, en daar overnacht .

Ramalossa is een badstad in Galicia,het ligt aan de Nigran dat eindigt in Vigo,Galicia heeft nog duidelijke Portugese invloed ,qua bouwstijl..maar ook de taal,men spreekt er Galego of Galicisch.

We genoten daar nog even van het mooie weer aan het zandstrand van Ramalossa.

Dag 12

S’anderdaags zijn we dan met de bus naar Vigo vertrokken,om van daaruit te wandelen naar Redondela.

Vigo is een grote drukke havenstad,en het zag er niet bepaald een pretje uit om daar door te wandelen.

Onze wandeling begon nog een stukje door Vigo’s winkelwandelstraat en daarna aan de rand van Vigo steeg de wandeling meer en meer Vigo uit.

Beneden zag je de oevers van de Nigran,waar wij continu boven liepen..,regelmatig gingen we in stukjes bos het was een zeer afwisselende zon en schaduwrijke wandeling,door dorpjes waar we dan op een mooi uitzichtpunt iets konden drinken in een bar.

De wandeling was niet heel erg lang,maar toch inspannend genoeg door de enkele klimmetjes,we waren dan ook blij dat we in Redondela aankwamen ,en daar voor de eerste keer Belgen op deze route zagen.

In Redondela komen namelijk alle pilgrimswegen samen van de Camino Portugues.

Dag 13

Doordat het s’morgens nog erg lang donker blijft..moeten we er nog even aan wennen om uit ons bed te geraken(uurverschil tussen Portugal-Spanje) ,maar een goede Spaanse koffie doet wonderen en we vertrekken nadat we onszelf weer verzekerd hadden van een middaglunch voor onderweg.

Vandaag gaat het naar Pontevedra, volgens de wegbeschrijving moeten we vandaag 150m (hoogtemeters) klimmen,en dat is ook zo..

Maar eerst verlaten we Redondela,via de bewegwijzering komen we de stad uit,verkeerd lopen kan hier niet meer.

Dan gaat het inderdaad klimmen en we gaan het bos in,we dalen.. .en op een wegsplitsing staat een koffie barretje voor de pelgrims..dat was mooi mee genomen,want onderweg is er niet veel.,niet veel later komen we in Arcade,en wandelen we over de mooie oude brug..en daarna gaat het weer onverbiddelijk klimmen door het bos,over stukken stevige rotspaden gaat de wandeling door tot ons de gele Santiago de Compostela schelp weer een andere richting liet uit gaan.

We komen een cafe-bar voorbij en genieten van de koffiestop,dat blijkbaar uitgebaat wordt door een Spanjaard met Duitse Roots,hij serveert enkel Duits bier (Lidl)met de bijhorende tapa’s.

Na onze koffiestop gaat het nog een 6km verder tot Pontevedra,de weg was deze keer niet één van de mooiste maar de kortste ,later bekeken..hadden we beter de variant genomen.

Morgen gaat het verder naar Caldas de Reis..nog 65 km te gaan !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s