Dag 3&4 Van Matosinhos naar Povoa de Varzim.

Dag3.

Toen we Porto verlieten met de metro was het aan het regenen,en dat zou de hele voormiddag zo blijven.

Gelukkig was er voorbij Matosinhos nog niet zo heel veel te zien,we moesten eerst voorbij het havengebied, links de woeste oceaan en rechts het havengebied.

Later kwamen we op het punt waar we langs de kust op de boardwalk mochten lopen voorbij kleine vissersdorpjes tot Praia de Angairas waar ons logement gelegen was.

Een koffiestop met een pastel de Nata in Aldeia de Nova gaf ons terug energie om de verdere regen te trotseren, om in de natuur de woeste oceaan op die rotsen te zien inbeuken…het was wel heel speciaal!

Als je visliefhebber was,was dat hier de plaats om die te eten,en dat lieten we ons geen twee keer zeggen toen we in Praia de Angairas arriveerden.

In ons logement zagen we dat we niet de enige wandelaars of pelgrims waren die onderweg waren.. nooit gedacht dat er in dit seizoen nog zoveel wandelaars zouden zijn..onze tweede stempel was binnen !

Dag 4

Na ons pelgrimontbijt,gingen we er van door ..ze hadden een mooie zonnige dag voorspeld,door mooie duingebieden langs de oceaan..die nog steeds niet gekalmeerd was.

De natuur is hier erg mooi ,maar toch net iets anders dan in het zuiden van Portugal,de boardwalks maken de wandelingen ook een stuk gemakkelijker.. benieuwd of dit zo blijft?

Wat ook leuk is dat je de vele wandelaars altijd wel ergens terug ziet,zoals bij onze koffiestop deze morgen in een mooie strandbar met zicht op de woeste oceaan…

In Vila do Conde zijn we van de Senda litoral afgeweken en zijn we door Vila do Condo gelopen om te lunchen ,om daarna terug de Camino de la Costa te volgen naar Povoa de Varzim wat ons einddoel was voor vandaag.

Morgen gaat het naar Esposende !

Een gedachte over “Dag 3&4 Van Matosinhos naar Povoa de Varzim.

  1. Wat een avontuur voor jullie! Diezelfde storm heeft intussen lelijk huisgehouden in Carcassonne trouwens. Gelukkig hebben jullie opnieuw zon. Je moet wel de lens van de camera even proper maken, lijkt me; de foto’s hebben een mistige waas. Veel wandelplezier!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s