Bom Caminho !

Het avontuur roept ons weer,en we trekken onze rugzak terug aan.. om naar Portugal te gaan ,een bestemming dat hopelijk van mijn bucket lijst mag geschrapt worden,niet zozeer om het religieuze gevoel,het spirituele misschien .. eerder een sportieve uitdaging van deze wandeltocht , daarbij mensen ontmoeten,al wandelend in de natuur het land leren kennen,ontspannen en zoveel meer..kortom vakantie!

Vorig jaar hebben we met de Rota Vicentina al kennis gemaakt met dit mooi land, dit jaar willen we met de kustroute van de Caminho Portuguéshet Noorden van Portugal ontdekken !Bom camino (1)

De  kustroute van de Portugese Caminho , ook wel bekend als Camino Monacal in zijn Galicische gedeelte, is de Jacobijnse route langs de Atlantische kust; begint in Porto , de tweede grootste stad van Portugal en aan de monding van de Douro, en gaat door Vila do Conde, Viana do Castelo, Caminha A Guarda (eerste stad in Galicië) en Vigo, te koppelen met de Portugese Way Classic -Of centraal in Redondela . De totale route van Porto naar Santiago is 271 km , die we in deze webgids hebben opgedeeld in 13 zeer gemakkelijke etappes , hoewel de best voorbereide wandelaar kan het soms in minder doen.

Wij hebben gekozen voor in Oktober te gaan wandelen, het voordeel is waarschijnlijk dat het minder druk zal zijn en minder warm, onze rugzakken zijn dan deze keer ook voorzien van regenkledij,want op dit seizoen kan het in Noord-Portugal en Spanje nogal eens regenen,ook moeten we op dit seizoen rekening houden dat het al wat vroeger donker wordt en worden onze wandeletappes er aan gepast,onze ervaring van vorig jaar heeft ons ook geleerd wat meer rustdagen in te schakelen…genoeg tijd nemen om er van te genieten en te recupereren !

portoVia andere blogs heb ik kunnen lezen dat er genoeg slaapgelegenheden zijn onderweg, we hebben dus nog niks vast gelegd buiten ons eerste hotelletje in Porto waar we dan ook onze wandelvakantie starten !

Onze wandeletappes hebben we niet vastgelegd en kunnen we dus ieder moment wijzigen naargelang we zin hebben of hoe we ons voelen(pols)

Als jullie dit lezen zijn we onderweg naar Portugal,we brengen iedere dag een klein verslagje uit of toch bijna …naargelang we bereik hebben met de Wi-fi.

 

Wordt vervolgd !

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties op ‘Bom Caminho !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s