Van Denderleeuw naar Zandbergen via GR5A,de wandelronde van Vlaanderen.

Eén van de vorige weekends zijn we terug  een stukje op de wandelronde van Vlaanderen gaan wandelen, met onze wagen zijn we deze keer naar Denderleeuw vertrokken ,na lang zoeken vonden we dan toch nog ergens een parkeerplaats dat niet betalend was,niet dat Denderleeuw zo groot was..maar het gemeentebestuur had hier in Denderleeuw er waarschijnlijk anders over beslist…betalen zou je,in geen enkele straat of steegje kon je hier parkeren zonder parkeermeter of parkeerschijf,we stonden dus niet ver van de eerste GR tekens die we nadien zijn gaan volgen.

Een smal pad bracht ons tot de GR tekens die dan later naast het natuurgebied de Wellemeersen en de spoorlijn liep .20180922_09595820180922_100412

Het weer was overwegend bewolkt,en kans op een kleine regenbui…voorzien van regenjassen volgden we de GR op een smal pad.. links de spoorweg en rechts het Natuurgebied Wellemeersen, aan de wandelbrug te zien was het natuurgebied wel de moeite waard om er een wandeling te doen, we staken de mooie wandelbrug  over en liepen zo richting Welle,waar de GR ons dan even de kerktoren liet zien ,langs de vele verkiezingsaffiches waar we in de dorpjes niet naast konden zien,liepen we daarna  door de velden pal naast de expresweg ..we hadden al mooiere stukjes gelopen op de GR, met het geluid van de expresweg op de achtergrond schreeuwde ons een boer toe dat het zalig was om buiten te zijn,hij vertelde er dan ook meteen bij dat hij zijn eigen koeien kweekten als hobby nu hij op pensioen was..een mooie hobby, dan weet je wat je eet “eigen kweek”riep hij ons toe..ja,ja stemden wij toe,van die lekkere gerookte expreskoeien dachten wij, we wensten elkaar nog een aangename dag toe en wandelden verder, staken de expresweg over en volgden de GR tot we aan vissersclub kwamen waar we dan onze eerste en laatste koffiepauze hebben genomen.. veel was er nadien niet meer,goed dat we dus van de gelegenheid gebruikt gemaakt hebben,van de vriendelijke visclubuitbater mochten we onze boterhammen daar opeten,onze rugzakken hadden waarschijnlijk hun interesse gewekt en vroegen ze later in hun Oost-Vlaams dialect waar we naar toe gingen..toen we van de wandelronde van Vlaanderen en Grote Routepaden vertelden hoorden ze het precies in Keulen donderen,de wandelroute was dus nog niet zo bekend..20180922_10122620180922_101220

Toen we de vissersclub verlieten begon het licht te miezeren,en het zou waarschijnlijk een tijdje zo blijven,we wandelden verder door de velden op verkeersluwe wegen langs de dorpjes Iddergem,Denderhoutem richting Nederhasselt waar we het landschap geleidelijk zagen veranderen en nu regelmatig op onverharde wegeltjes konden lopen,toen de weg zich splitste en we voorbij een tuin liepen die nogal rijkelijk versierd was, de eigenaar had zich hier volledig laten gaan…van recyclage gesproken,konden we het niet laten een foto te nemen van dit kunstwerk,niet veel verder stond er een bankje met kapelletje daar hebben dan ook even gebruik van gemaakt om even een rustpauze te houden, veel bankjes waren we nog niet  tegen gekomen..20180922_12223520180922_122322

Na de rustpauze ging het nu richting Nederhasselt,door het boerenlandschap ging de wandeling verder tot we in Nederhasselt aankwamen,de cafebaas van het cafe zei dat hij nog niet geopend was en liet ons doorlopen naar het mooie wit kerkje dat het dorp sierde…waar we dan aan gebrek aan een bankje op de trappen van de kerk ,een pauze hebben gehouden.20180922_134657.JPG20180922_143208

We volgden daarna de GR verder richting Voorde,opnieuw door het landelijk landschap op onverharde wegen,kasseiwegen ,langs het dorpje Aspelare…tot we midden in de korenvelden voorbij het kapelletje van Voorde kwamen, de O.L.V.Kapel Ten Beukenboom,een mooie bewaarde kapel uit 1661,hier en daar was het glaswerk wat beschadigd,maar voor de rest was het mooi bewaard gebleven…dat je zoiets kon vinden in de middle of nowhere verbaasde ons, het stond mooi omgeven door een rij cipressen en een paar knotwilgen eenzaam in het boerenlandschap.20180922_14455820180922_144823.JPG

We volgden links van de kapel terug een veldweg ,die nu richting Voorde ging, de veldweg stopte aan de kerk Sint- Pietersbanden waar we dan even een pauze inschakelden, de kerk was een beschermd monument en op het kleine kerkhof waren dan ook enkele oorlogsgraven te vinden..Voorde was voor mij het dorpje met de meeste bankjes tijdens onze wandeling.

We naderden Zandbergen en daarmee het einde van onze wandeling,in Zandbergen namen we de trein terug naar Denderleeuw waar onze wagen geparkeerd stond,en we namen ons voor… de volgende dag naar Geraardsbergen te wandelen !

Daarover meer in de volgende blog!

Andere foto’s staan op Flickr

Knipsel.PNGzandbergen

klik op de kaart om de track te zien op Viewranger

 

 

 

.

 

 

 

5 gedachten over “Van Denderleeuw naar Zandbergen via GR5A,de wandelronde van Vlaanderen.

  1. Leuk te lezen van in Kreta. Mijn volgende etappe op GR 5A gaat ook tot Geraardsbergen. Ik dacht dat jullie al in Portugal onderweg waren. Zelf heb ik hier pas gisteren een etappe op de E4 kunnen doen wegens de orkaan die hier gepasseerd is. Kalimera!

    Geliked door 1 persoon

    1. OH, geniet er van Guido,wij gaan pas in 10 dagen naar Portugal,het zal in ieder geval deugd doen..hopelijk heb ik dan niet meer zoveel last van mijn pols breuk die ik heb opgelopen in Geraardsbergen 🤤

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s