Van Burg- Reuland naar Vielsalm via GR5.

Het zomerde nog steeds in ons landje , blij dat het toch een paar graden minder was om te vertrekken voor een vierdaagse op de GR5, om de vervoerproblemen op deze etappes op te lossen zijn we met onze twee wagens vertrokken ..

Aangekomen in Vielsalm met beide auto’s ,zijn we met wagen Nr2 vertrokken naar Burg-Reuland ,onze slaapplaats was net op de GR5 gelegen..daar parkeerden we de wagen Nr2.

Burg-Reuland is een Duitstalige gemeente in België, in Belgische Eifel. In de zuidoostelijke uithoek van de gemeente is het drielandenpunt van België, Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg gelegen,ook bekend door de ruine van de Burg Reuland

Dat Burg -Reuland Duitstalig was kon je al merken aan de bouwstijl van de huizen en sommige benamingen van instanties ,nadat we eerst een koffie hadden gedronken zijn we vertrokken in Burg-Reuland…inderdaad ,we lopen deze etappes van Zuid naar Noord.

20180818_112419

Het ging meteen bergop, en de kilometers asfalt kon beginnen…heel veel asfalt dat is ons wel opgevallen op deze etappe, vooral in het gebied van Burg -Reuland.,ook de eindeloze weilanden met daartussen de groene bossen of afscheiding die door het heuvel landschap van Burg-Reuland ging..met daarop de koeien die de enigste levende wezens waren die we zagen op onze wandeling, met in de lucht een paar grotere vogels die altijd met zijn tweeën al cirkelend aan het zweven waren…onze wandeling ging ondertussen verder richting Vielsalm en we kwamen op regelmatige afstand schuilhutjes tegen met rustbankjes en tafel tegen, dat moet men wel toegeven,..de wandelaar wordt hier gesoigneerd ,op één van die rustbankjes hebben we dan ook onze lunchpauze gehouden.

20180818_125707

De GR liep rond Grüfflingen en door Braunlauf ,hier een daar konden we af en toe een bosweg inslaan of door een vennengebied lopen ,maar merendeels ging de weg terug op asfalt verder ,totdat we Commanster bereikten ,voorbij de genieuze Meteo Wetterstein en de kerk van Commanster hielden we onze eerste koffiestop in een chateau nog wel, allez…chateau was veel gezegd ,een oude boerderij met Chateauprijzen!

20180818_144433

We hadden niet te kiezen en we waren blij dat we eventjes konden rusten met een koffie, terug aangesterkt begonnen we opnieuw aan onze wandeling , eindelijk verliet de Gr5 de asfaltwegen ,dit stuk naar Vielsalm vond ik het mooiste op deze etappe .

20180818_154139

20180818_155242

20180818_172012

20180818_171531

20180818_173853

De GR5 ging deze keer door mooie boswegen ,beekjes werden gepasseerd soms op bruggetjes, soms zonder..dit stuk was heel wat mooier,met nadien de afdaling naar Vielsalm als de kers op de taart eindigden we deze wandeling praktisch waar wagen Nr1 geparkeerd stond, nadat we wat boodschappen in de supermarkt hadden gedaan voor de volgende etappes..reden we terug naar Burg-Reuland met wagen Nr1.

Wordt vervolgd !

Knipsel.PNGBurgreuland

Klik op de kaart om de track op Viewranger te zien.

11 gedachten over “Van Burg- Reuland naar Vielsalm via GR5.

  1. Hey, jullie zitten ook niet stil 🙂 Misschien moet ik deze etappe dan ook maar in die richting lopen.
    Ik lees en schrijf van op het Pieterpad in Millingen a/d Rijn. Nog 1 etappe te gaan. Was en is een aangename ervaring. Groetjes, Guido

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s