Van Ukkel- Kalevoet naar Braine-L’Alleud via GR12

In de hoop dat we in de bossen wat koelte zouden vinden vertrokken we terug naar Ukkel- Kalevoet, vandaag zou het de minst warme dag worden van de week.. het zou nu of nooit worden!

20180722_114753

Kort voor de  middag verschenen we op het perron in Ukkel-Kalevoet en begonnen we de Gr12 te volgen die ons door het Keyenbemptpark liet lopen,het ging al meteen door het park van Ukkel- Kalevoet dat ongeveer tot Drogenbos ging, in Drogenbos konden we het kerkje bewonderen en het kasteel van Drogenbos( privé domein) , vandaar uit ging het naar het Frankveld , het gemeentelijk park van Drogenbos.,een mooi park .. helaas zagen de grasvelden zoals overal verschroeid uit, de eendjes op de vijver hadden gelukkig nog geen reden tot klagen..

Enkele wegen later volgden we een weg die naast de spoorweg ging om daarna de spoorwegbrug over te steken , we bleven de  weg naast de spoorweg volgen  tot we het kasteel van Beersel in het zicht kregen, het kasteel van Beersel dat we ons herinnerden van Sukse en Wiske strips kregen we amper te zien, enorme bomen belemmerde ons een mooi foto te maken en de luttele 3,50 euro inkom ook , bankjes rondom het kasteel  waren dan ook nergens te bespeuren om onze boterhammen te eten.,en in de overvolle brasserie hadden we dan ook geen zin, zo zat er niks anders op dan verder te wandelen.. op zoek naar een plekje schaduw.

20180722_124348

20180722_124733
Kasteel van Beersel.

Terwijl uitgedroogde wandelaars en fietsers ons passeerden ,en ons vertelden van de Kesterbeek en de Dworp wandeling , verteerden wij onze lunch op een schaduwrijk muurtje van een huis in de Duivenput…inderdaad de Kesterbeekwandeling gingen we nog een paar keer tegen komen op onze wandeling ,het stukje dat nu volgde dat tussen Beersel en Dworp lag was vond ik heel mooi , hier inspireerde het glooiende landschap zelfs menige grote schrijvers zoals onze Hendrik Conscience.

20180722_133622

20180722_13395820180722_134302

20180722_135836

Door het Begijnenbos kwamen we aan in Dworp…enfin, we mochten eerst nog een kleine helling op vooraleer we Dworp dorp dan uiteindelijk bereikten, en waar onze dorst dan uiteindelijk gelest kon worden in het enigste café dat open was in Dworp, veel volk dus .. Waar mensen ons vroegen waar de wandeling naar toe ging ,met de zonnige dag op het oog wensten ons iedereen nog veel moed met onze wandeling, de wandeling ging verder door Dworp en naar de zeven bronnen van Sint  Genesius -Rode en Brain L’ Alleud, het lag namelijk op de Flanders wal..grenzend aan Vlaanderen en Wallonie!

De Priorij van Zevenborren of Priorij van Zevenbronnen (Frans: Prieuré de Sept Fontaines) is een voormalig augustijnerklooster (1389-1784) in Sint-Genesius-Rodein de Belgische provincie Vlaams-Brabant. Het lag in een bronnenrijk valleigebied dat toen nog deel was van het Zoniënwoud en waarin zich vijvers hadden gevormd.20180722_15351020180722_153431

Met het warme weer waren mijn voetzolen aardig aan het branden, de asfaltwegen en grintwegen eisten hun tol in dit weer..het scheelde geen haar of ik had ommekeer gemaakt naar de eerste bus die ik tegen kwam , maar na enig gesust en troost van mijn wederhelft op het gezeur van mijnentwege, hield ik vol en wandelden we verder tot de Zevenbronnen, waar mijn voeten later in het water van de vijver bijna een sissend geluid maakten.

Na de rustpauze ging de wandeling nu door het bos en langs de Golf van de Zeven Bronnen, de golf karretjes passeerden ons geluidloos en wij genoten nog even van de stilte en de koelte van het bos…lang duurde het niet meer voor we terug in de open velden van Brain L’ alleud mochten lopen ,en we even later besloten de Gr12 te verlaten en richting Brain L’ Alleud te wandelen  ..daar was namelijk een station !20180722_16015520180722_17344720180722_164454

Door het industriegebied van Brain L’ Alleud en via een Ravel weg(oude spoorwegroute)  wandelden we verder naar Brain L’Alleud, de weg ging door een bos bijna tot het station., we verlieten de Ravel om tot het centrum te geraken ..het stadje had de nodige terrasjes en restaurantjes om de vermoeidheid te vergeten en daarna de trein terug huiswaarts te nemen.

 

De trein reed om het uur richting Brussel -Antwerpen.Knipsel.PNGBrain l' alleud

Klik op de kaart om de track op ViewRanger te zien

 

 

11 reacties op ‘Van Ukkel- Kalevoet naar Braine-L’Alleud via GR12

 1. Dank voor het toffe verslag en zeker voor de prachtige foto’s. Inspirerend. Wij hielden het voorbije zondag bij een clubtocht in Huldenberg. Was knappe tocht.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt voor de leuke reactie, het was een mooie …maar best wel vermoeiende tocht in deze hitte, geen ideaal wandelweer ..maar we hebben het toch alweer gedaan !

   Like

 2. Héhé, wat lijkt dat alweer lang geleden maar jullie verslag roept mooie herinneringen op. Is dat uiteinde naar Eigenbrakel een eigen ingeving geweest om thuis te raken? (Voor zover ik weet, loopt GR 12 niet langs daar). Dat station heb ik waarschijnlijk ook nodig op mijn volgende tocht op GR 126. Maar zoals je zelf schrijft, eerst wachten op koelere tijden 🙂 Het stukje Hallerbos zou je moeten reserveren voor het voorjaar als de hyacinten bloeien. Of terugkomen 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij hebben toen de GR12 verlaten,toen we vlakbij de chaussée Tubize waren,van daar uit was het niet meer ver tot Braun l’alleud, inderdaad ..dat is een goeie tip..had ik nog niet aan gedacht,we kunnen dat stukje beter overslaan tot aan het voorjaar,, er is nog genoeg te wandelen..maar eerst moet het wat koeler worden !😅

   Geliked door 1 persoon

 3. Wow, van Ukkel Kalevoet naar Braine l’Alleud, dat is een eind! Ik ben nu bezig aan de Via Brabantica die vaak gelijk loopt met de GR12. Ik ben donderdag gestopt in Halle omdat mijn scheenbeen ontstoken is. Als hij terug beter is start ik terug in Halle tot Braine l’Alleud of Nivelles. Mooie streek om te wandelen he!

  Geliked door 1 persoon

   1. Dank je! Het was even beter, had het ook al op de camino ingles vorige maand.
    Ik had pech, het Kasteel van Beersel is in november alleen in het weekend open. Was er ook graag binnen gegaan 😊

    Geliked door 1 persoon

 4. Ja, maar anders dan Camino Frances en Portugues. Voor mij blijft de Frances mijn favoriet. Op de Camino Ingles loop je veel over asfalt, zelfs in de bossen. Wel ideaal als je maar een week tijd hebt om te stappen 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s