Van Strombeek naar Ukkel via GR12.

Met 33 minuten vertraging vertrok de trein dan eindelijk uit Antwerpen richting Brussel-Noord,daarna namen we de tram 3 naar de Esplanade ..met één keer overstappen naar een tijdelijke bus( werken) kwamen we dan aan waar we vorige keer gestopt waren.

De wandeling door onze hoofdstad kon eindelijk beginnen..het weer was zonnig en bewolkt en drukkend warm,maar we waren toch blij dat we voor een stukje van de GR12 gekozen hadden, deze morgen zagen we op het journaal dat Diest ook te kampen had met wateroverlast ,de GR5 was dus geen optie geweest voor vandaag.

We begonnen aan de Esplanade en volgden de Gr12 richting Atomium,sedert 1958 de trots van België, zoals andere toeristen namen wij natuurlijk ook foto’s van onze vaderlandse trots..ze blonken dan ook als een spiegel ! 20180603_12312220180603_122710.JPG

Eenmaal voorbij gewandeld ,ging de wandeling door het Ossegempark en daarna richting het park van Laken en langs het koninklijk domein van Laken..de grote grasvelden die het park domineerden waren goed in trek vandaag ,vele zonnekloppers en gezinnen hadden hier al hun plaatsje gezocht, behalve voor het Koninklijk paleis dan ..dat zou Koning Philippe niet zo goed gevonden hebben.20180603_123805.JPG

Enfin , we passeerden de koninklijke crypte die dan juist voor het Koninklijke paleis lag, het moet ook geen pretje zijn ..ieder dag op je graf te moeten zien.20180603_12494520180603_12484320180603_13103420180603_131614.JPG

Langs het Koninklijk Paleis ging het dan naar een gewonere begraafplaats van Laken , een mooi begraafplaats die vlak naast de onze-lieve vrouwe kerk van Laken gelegen was, een kerk die je al van verre ziet staan als je op Tram 3 zit.,we volgden verder de tekens van de GR die nu in de Paleizenstraat (over de bruggen)langs het Koninklijk domein ging dat verborgen achter de hoge muren lag., éénmaal we voorbij de buren van de Koninklijke familie gewandeld waren staken we de Vilvoordsesteenweg en daarbij het zeekanaal Brussel-Schelde over, en gingen we nu richting Antwerpsesteenweg, .,een multiculturele straat die je tegenwoordig wel vaker vindt ,we liepen dus van het ene uiterste in het ander, voorbij het Solvayplein ..het Manhattan van Brussel, richting Brussel -Noord, de plaats waar we deze morgen gestart waren.20180603_13262520180603_133555

20180603_141619

Het deed dan ook deugd de stille oase van de Botanique te kunnen door wandelen ,de welriekende bloemen in het park was dan voor eventjes een welkome verademing.,we liepen het park door en bekeken heel even het gebouw van de Botanique( toilet! ) , enkele straten en pleintjes verder kwamen we voorbij het Monument “het graf van  de onbekende soldaat” met de fakkel van het eeuwige vuur..,verder ging de GR12 langs de St -Michiels en Goedelekathedraal,de Beenhouwerstraat, de Koninklijke Sint-Hubertusgallerij, de grote markt en Manneke pis !

 

20180603_151202.JPG

Ter ere van de Miss verkiezing van Madame Chapeau”,was Manneke Pis vandaag gekleed in een Gardevil kostuum ,we bezochten uiteraard nog het (gratis) museum van de tenues van Manneke pis…ieder jaar had hij wel een speciale outfit, en dat werd tentoongesteld!

De leuke onderbreking liet ons dorst krijgen, en we liepen verder door om in een  rustigere omgeving iets te gaan  drinken, voorbij de grote en de kleine zavel vonden we net voor de onze-lieve vrouw ter Zavelkerk een plaatsje dat ons kon bekoren met een lekker koffie, na de koffie boost ging de wandeling terug verder langs het kleine Zavelpark en het Eggmontpark, en zagen we tot onze grote spijt dat we net iets te vroeg onze koffie hadden gedronken ,in het park was een gezellige brasserie “La fabrique en ville”.,met spijt liepen we verder door langs het Justitiepaleis dat in de eeuwigdurende stelling stond, langs het Poelaartplein en door de Hoogstraat ,een straat die gelijkwaardig was als die van Antwerpen.20180603_153623

In plaats van de ronde van het Justitieplaats te doen namen wij de lift ,beneden liepen we onmiddellijk door een gezellig straatje vol terrasjes, zo liepen we de Hoogstraat uit en konden we voorbij de Hallepoort  genieten van een Brussel dat leefde ,met het muziek van op één of ander pleintje en straatjes vol terrasjes liepen we verder richting het park van Vorst.20180603_162621

20180603_165604

Het park van Vorst was groot en was ook vandaag druk bezocht ,we zochten even een rustig plekje voor onze laatste energie hap en liepen daarna weer verder de Kemmelberg op die ons een mooi zicht liet zien van Brussel en o.m, terug de berg af gingen we richting het Duden park,door een mooie bosdreef liepen we het park uit en gingen nu onze laatste kilometers tegemoet, enkele straten verder door de betere buurten van Ukkel kwamen we aan  bij het Crabbegat , een mooie holle lange weg geplaveid met kasseien  bleef  maar duren ,totdat we eindelijk het eindpunt in zicht kregen..het station van Ukkel-Kalevoet !

IMG_20180603_184043728.jpg

We hadden nog een halfuurtje te tijd om iets fris te drinken voor we de trein terug namen naar Brussel -Noord, daar hebben we dan meteen gebruik van gemaakt ;-), met vijf minuten vertraging  in Brussel-Noord konden we dan overstappen op de trein naar Antwerpen.

Voor velen is deze wandeling waarschijnlijk een bekend weerzien,voor diegene die Brussel  nog niet kennen kan ik stelligst deze wandeling aanbevelen !

Knipsel.PNGUkkel

Klik op de kaart om te track te zien op ViewRanger

 

 

 

 

 

 

 

11 reacties op ‘Van Strombeek naar Ukkel via GR12.

  1. Bedankt voor je reactie Mario,leuk om dit te lezen dat vele plaatsen herkendbaar zijn voor jou.,bij ons was het al een tijdje geleden,er was heel veel veranderd !

   Like

  1. Ja dat vonden wij ook Denzil,en vooral als het de hoofdstad is,de bewegwijzering was soms zoek..maar het is niet evident om tekens te plaatsen in een stad,we hebben onze weg dan toch gevonden via kaart en gps.

   Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt Guido..wij vonden dit ook een mooie wandeling door Brussel,het was al een tijdje geleden en veel veranderd !
   We zijn ook benieuwd waar de Gr ons nog naar toe zal brengen !

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s