Een winterse wandeling in Hemiksem.

Een paar weken geleden zijn we op een zondag(4/02) in Hemiksem gaan wandelen , de W.S.V Schelle had er een wandeling georganiseerd..benieuwd hoe het veranderd was sedert onze laatste wandeling in Hemiksem , in Depot Deluxe schreven ons in voor de 21 km wandeling.

Hemiksem is een gemeente in de Belgische provincie Antwerpen,het dorp ligt op de rechteroever van de Schelde, enkele kilometers ten zuiden van de stad Antwerpen.

Het voordeel met een uitgestippelde wandeling  is ..dat je soms door privé domeinen mag wandelen , met deze wandeling hebben we er een paar doorkruist.

IMG_20180204_175626_071
Sint Bernardusabdij.

Dat het heel wisselvallig weer was tijdens deze wandeling kan ik me nog goed herinneren, zonneschijn ,regen en kortstondige hagelbuien wisselden elkaar af ..en mochten we s’ avonds onze wandelschoenen van een extra schrobbeurt voorzien.

We  vertrokken in de omgeving van de Sint Bernardusabdij , en volgden de pijltjes langs de Grote Struisbeek , passeerden we daarna een voormalig kantoorgebouw van het keramiekfabriek ,de Sint Petrus en Pauluskerk en daarbij de grens van Schelle en konden we iets later van het landschap rond de Grote Struisbeek  genieten.20180204_130722 (2)

20180204_131134 (2)

We volgden de pijltjes langs de Grote Struisbeek en sloegen later een weg in die later door het Cleydaeldomein ging, we konden al zien dat het Cleydaeldomein als golfterrein diende..grasgroene weiden lagen als tapijtjes tussen de bomen waar de brede bosdreven door gingen, en net op het moment dat we alles aan het bewonderen waren kregen we een hagelbui over ons, de vervroegde Maartse grillen waren van korte duur en wisselden zich daarna af met regen zodat we ons wandeltempo wat verhoogden tot de volgende rustpauze in Hemiksem.

Het kasteel Cleydael kregen we pas te zien als we Hemiksem terug met de wagen verlieten.

20180204_134834

20180204_13500920180204_135329

20180204_135320

20180204_140211.JPG
Ingang van het kasteelpark Cleydael.

Langs de hofgracht van het Hemiksemhof bereikten we de rustpauze in de gemeenteschool in Hemiksem,het oud schooltje met een mooie patio en boven balustrade was zeker een bezoekje waard !

20180204_150155 (2)

20180204_150346 (2)
Hemiksemhof.

Na de rustpauze vervolgden we de laatste kilometers van onze wandeling die enkele wegen later langs het Fort van Hemiksem en het park Callebeek Ter Locht ging en daarna  ons nog enkele mooie bouwprojecten aan de Schelde liet zien.IMG_20180204_175929_126

Langs de Bernardusabdij verlieten we onze weg en kwamen we terug bij ons startpunt aan en was onze wandeling in Hemiksem beëindigd.Knipsel.PNG hemiksem

Klik op de kaart om te track te zien op Viewranger of hier om te downloaden

5 reacties op ‘Een winterse wandeling in Hemiksem.

  1. Zo zie je maar hoe er vlak bij de grootstad nog mooie stukjes natuur zijn om van te genieten; je moet ze enkel aan mekaar breien. Jullie zaten aan de overkant van waar wij onlangs een mooie tocht gemaakt hebben 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s