Van Kessel naar OLV-Waver(Torekenswaver) via GR 12.

Met het weer dat onze weerman voorspeld had , waagden we ons toch aan een wandeling op de GR 12, we hadden de kaart eens bekeken ,voor een groot deel ging de wandeling op de jaagpaden langs de Nete ..zo behielden we toch wat droge voeten.

We namen de trein naar Kessel , en stapten af waar we de vorige keer opgestapt waren..en begonnen meteen de GR tekens te volgen door de bebouwde kom van Kessel.

Het weer was helemaal niet zo slecht , een blauwe hemel en een zonnetje die regelmatig te voorschijn kwam ,meer kan je niet wensen tijdens een wandeling , een aantal wegen later kwamen we in een klein stukje natuurgebied”De kromme ham”, met midden daarin een hoogspanningsmast ..wat rond de hoogspanningsmast groeide was inderdaad heel mooi ,we liepen dit stukje uit en botsen daarbij op een bankje en een droevig aandenken aan een kleine jongen.

We bleven het pad naast de Wolfsbeek volgen die ons naar het jaagpad van “De Kleine Nete” bracht ..en waren hierbij onze verdere kilometers op de jaagpaden verzekerd, langs de Kleine Nete wandelden we ongeveer tot  we Lier bereikt hadden.20180121_135206

20180121_135402
De Kleine Nete.
20180121_140421
De Kleine Nete.

Terwijl we het landschap rond de Kleine Nete aan het bewonderen waren ,verstreken onze kilometers en stroomde het water van de Kleine Nete rustig met ons mee .

20180121_14053320180121_140917

Langzaam kwamen we in de bebouwde kom en wandelden we Lier binnen , waar we op één van de bankjes op de Vest onze lunchpauze hielden, de zon was nog steeds van de partij en we besloten verder te stappen naar OLV-Waver..maar eerst gingen de wegen nog dwars door  het mooie Lier.

Lier is een stad in de Belgische provincie Antwerpen,de stad ligt aan de samenloop van de Grote Nete en de Kleine Nete. Lier wordt “de poort der Kempen” genoemd en kreeg de bijnaam Lierke Plezierke. Haar patroonheilige is Gummarus en de spotnaam voor een Lierenaar is “schape(n)kop”.

Voorbij de Zimmertoren kwamen we via het oude begijnhof in het stadpark van lier, en verlieten we hier Lier met een tevreden gevoel , het oude begijnhof in Lier hadden we met deze wandeling voor het eerst gezien ..Lier was inderdaad een bezoekje waard !

Via het stadspark van lier,verlieten we Lier en kwamen we terug op het jaagpad van de Nete terecht ,we vreesden terug voor de aantal km jaagpad ,maar die mochten we toch snel verlaten om tussen de velden en akkers van Lier en Koningshooikt te wandelen.

De zon had ons in de steek gelaten en kwam niet meer ter voorschijn, maar het bleef droog en dat was ook al veel waard ,want op de boer zijn velden was het eigenlijk al nat genoeg..

20180121_16082620180121_16160420180121_164000

Na het aantal km veldwerk naderden we via het Vossenbergbos en het fietspad OLV-Waver(Torekenswaver),en zagen we de torentjes van OLV-Waver al van verre staan toen we het centrum binnenliepen.

Jammer dat het al zo laat was ,anders hadden we het Ursulinenklooster eens nader bekeken, hier is een interessant artikel over de geheime kamer van dit klooster.

Na eerst onze dorst gelest te hebben in het dorpscafé , hebben we de bus 510 terug tot Mechelen Nekkerspoel genomen ,om daarna de trein terug te nemen naar Antwerpen… met de voortzetting van de GR 12 zien jullie ons terug in OLV_ waver  ! Knipsel.PNG OLV waver.

Klik op de kaart om de track te zien op Viewranger.

19 gedachten over “Van Kessel naar OLV-Waver(Torekenswaver) via GR 12.

 1. Ik dacht wel dat jullie op pad zouden geweest zijn. Mooi, die passage door Lier, hé? En je voelt je ook echt in Rivierenland vooraleer je de stad binnenloopt. Jullie vorderen intussen gestaag op GR 12; veel plezier nog. Nu de dagen lengen, kan ik misschien zelf ook aan mijn volgende etappe op GR 12 beginnen denken.

  Geliked door 1 persoon

 2. ik ken deze route dan ook als mijn broekzak met al zijn schilderachtige plekjes.Op de Kromme Ham staat inderdaad een herinneringsplekje voor een jonge man die zich verhangen had aan de electriteitspiloon.Vroeger was dit alleen een plaatje op een boom maar sinds kort helemaam uitgebreid..Ook naar OLV- waver is een mooi tripje.
  Wandelen gezond en plezant.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat vroegen wij ons af,wat er gebeurd was met die jongen.. triestig wel.
   Voor ons was het inderdaad een leuke en gevarieerde wandeling..als we ze opnieuw deden,zouden we meer tijd uittrekken voor het Ursulinen klooster,is beslist de moeite !

   Like

 3. Wat een mooie wandeling, jullie zijn dus inmiddels ook besmet met de LAW of zoals bij jullie de GR.
  Afgelopen zondag hebben wij nog een stukje gewandeld op de GR5 samen met Guido. Zie onze blogpost!
  Wij moeten ook eens een keer samen gaan wandelen..Lijkt me erg gezellig! Binnenkort eens iets afspreken?

  Geliked door 1 persoon

  1. Jaaaaa,moeten we zeker doen..in februari ,als het enigszins een beetje mooi weer is willen we ook nog een stukje Gr5 wandelen,richting Herentals..en van die omgeving is Guido vandaan..denk ik.

   Like

   1. Inderdaad, hij komt uit die buurt..
    Het mag natuurlijk ook een andere route/wandeling zijn hoor. 24 februari is helaas voor ons niet mogelijk. Maar hopelijk zitten er nog andere mooie weekend dagen bij. Lijkt me erg gezellig om iets af te spreken. Wordt vervolgd 👍👍

    Geliked door 1 persoon

   2. Tuurlijk het mag ook een andere route zijn.. februari hebben wij alle zondagen vrij..maart is daarintegen heel druk voor ons en hebben we weinig tijd vrij voor te wandelen,maar het lijkt me ook ontzettend leuk om samen iets af te spreken ! Tot binnenkort !

    Like

   1. Nee,eigenlijk hadden we nog niks op het oog, allemaal eender voor ons..maar een stukje GR of LAW geniet natuurlijk onze voorkeur !

    Like

 4. Wij zijn met het GLP nu bijna in de de buurt van Breda.. misschien is een etappe van het grenslandpad dan een optie voor die dag. Ik heb Guido ook gevraagd of hij eventueel deze dag ook mee kan stappen. Nog niets gehoord. Maar de zondag de 25ste hebben we op de kalender gezet. We zullen er een mooie wandeldag van maken. Superleuk!

  Geliked door 1 persoon

  1. Oke, ik zet het ook op onze wandelkalender..Guido had bij de vorige reactie ook gezegd dat hij het leuk zou vinden , nu nog de afspraakplaats en het uur afspreken en dan kunnen we gaan wandelen ..ik vind het ook super !!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s