Zon in Boechout !

Het moet al erg zijn dat het al in de kranten staat…dat we nog eens een zonnige dag kregen! Een stralende blauwe hemel nodigde ons uiteraard uit voor een wandeling ,we besloten niet te ver uit de buurt te gaan wandelen ,een wandeling in Boechout van +  9km  door de dorpskern van Boechout en op het “Veldkantpad ” zagen we wel zitten !

We parkeerden ons op het Jef Van Hoofplein ,goed voorzien van muts en handschoenen begonnen we aan onze wandeling,we liepen de Jef van hoofplein en de konijnebergstraat uit en passeerden daarbij “Den Steenen molen”

 

Dit is een van de 130 actieve windmolens en 50 watermolens die Vlaanderen nog bezit,beschermd als monument in 1943, sindsdien werd de molen in 1965 en in 2003 gerestaureerd.

20180114_141646.JPG

Nadat we de molen bewonderd hadden ,volgden we de weg deels nog door de bebouwde kom en langs het kerkhof van Boechout, tot de weg ons tot het ” Het molenveld “bracht .20180114_14194520180114_14451920180114_144750

 

20180114_144954Een mooi stukje natuur die aangeprezen werd door ” Pasar” als het mooiste stukje natuur van Boechout in de Koude Beekvallei ,een mooie ruimte waar jaarlijks het Sfinksfestival gehouden wordt.
We vinden hier in de Koude Beek een plasberm met rietaanplanting, waar naast de beek een amfibieënpoel ligt en knotwilgen staan.,de koude beek kenden we reeds van de wandeling in Borstbeek.

Terwijl we de dreef doorliepen , hoorden we de ganzen kabaal maken..en zagen we een paar buizerds boven rondzweven, die precies heel wat groter waren dan die vogeltjes dat we gezien hadden .

Van het “Molenveld ” liepen we naar het park Savelkoul, een klein parkje met een speelterrein en vijver ,die momenteel druk bezocht werd door de eenden…we lieten ze van hun rust genieten en kwamen via het park inderdaad op het veldkantpad van Boechout.

 

Ergens ten velde en midden tussen de hoogspanningsmasten, op de grens van Borsbeek en Boechout volgden we de weg terug naar het centrum van Boechout.

We passeerden het gemeentehuis van Boechout , en gingen via het Pastoorleike naar de St Bavo kerk …nog enkele honderden meters waren we bij het startpunt vandaan, hadden we genoten van het zonnetje en zagen we de groene plekjes van Boechout .

 

Knipsel.PNG Boechout veldkantpad

Klik op de kaart om de track op Viewranger te zien of  hier om te downloaden.

8 reacties op ‘Zon in Boechout !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s