Wandeling rond Heist-op-den-Berg en Hallaar.

Eigenlijk wou ik er niks over vertellen , maar aangezien we er nog nooit geweest waren , doe ik het toch ..vorige zondag zijn we wat vroeger vertrokken naar Heist- op- den-berg en Hallaar,we wilden de regen voor zijn die ze hadden voorspeld.

Heist-op-den-Berg is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen, in de Zuiderkempen en heeft vijf deelgemeenten vijf  BooischotHallaarItegemSchriek en Wiekevorst.

Toen we voorbij de kerk reden( die letterlijk en figuurlijk op den berg ligt) , en parkeerplaats gezocht hadden in het drukke Hallaar(feesten) schreven we ons in het parochiezaaltje van Hallaar in voor de wandeling van 12 km.

IMG_20170917_105836066IMG_20170917_110616731IMG_20170917_110759107_HDRIMG_20170917_113235919IMG_20170917_112408236

Voorbij een paar woonwijken, ging de wandeling dan toch op groene paadjes verder, naar het natuurgebied Averegten,dit zou ook één van de weinige zijn die we op deze wandeling zouden zien ,de wandeling ging op 60% verharde wegen, tussen woonwijken…waar we de voorkant , zijkant en achterkant van hebben gezien verkeersluwe wegen dat wel !

Tussen een paar woonwijken door , lieten ze ons soms eens door een weide lopen om de andere woonwijk te passeren, nadien kwamen we langs het Hof van Riemen, een gerestaureerde middeleeuwse hoeve die omgevormd was tot restaurant, waar we dan aansluitend door een mooie dreef liepen die ons via het bergpad naar de berg leidde, het bergpad was een smal padje die daarna langs de achterkant van ( u raad het al) van woonwijken ging naar de top van de berg waar de watertoren  en uitkijktoren( bij mooi weer kan men Brussel zien liggen) van Heist-op-den-Berg stond.IMG_20170917_125520

IMG_20170917_125712
Hof van Riemen.

IMG_20170917_125859

IMG_20170917_133631
Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand.

Eénmaal we het bergpad uitgelopen waren, ging het terug  op verkeersluwe wegen naar Hallaar, waar we in de verte al de kerk van Hallaar zagen staan en blij waren dat de wandeling ten einde was, en waren we er van overtuigd indien we hier een wandeling met knooppunten hadden gedaan ,ze heel wat mooier zou geweest zijn.

Knipsel.PNGheist op den berg

Klik op de kaart  ,als je de track op Viewranger wil zien of hier om te downloaden.

5 reacties op ‘Wandeling rond Heist-op-den-Berg en Hallaar.

  1. Ik maakte vorig jaar ook zo’n geleide wandeling mee door de straten van O.L.V.-Olen. Soms snap je de organisatoren niet. Het lijkt dan zo’n beetje op de processies van vroeger. Alleen waren die veel avontuurlijker 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Wij maken dat soms ook mee, maar de organisatoren veranderen soms hun parcour om niet elk jaar over hetzelfde parcour te moeten wandelen. En het ene parcour is al mooier dan het andere.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s