Rond de forten van Edegem en Wilrijk.

Het weer zat niet mee vandaag , heel wisselvallig….daarom waren we blij dat we een wandeling vonden die de  WsvDauwstappers vzw van Edegem georganiseerd hadden …niet te ver uit de buurt en toch even een kleine wandeling van 10 km .

Ik had jullie al eens verteld op één van mijn blogs dat je hier heel wat kon wandelen als je van het één fort naar het andere kon lopen .. je kan hier met een wandeling van 31 km al zes forten bezoeken , en dan zijn we nog niet helemaal rond…en dit allemaal in Antwerpen!

Met de wandeling van het “Geitenpad” deden we dit al voor een stukje van Wilrijk naar Hoboken(3 forten), met deze wandeling wandelen we van het Fort van Edegem naar Wilrijk.

We schreven ons in en begonnen aan de wandeling, die voorbij een parochiekerk van Edegem ging , nadien staken we de drukke Prins Boudewijnlaan over en volgden de pijltjes in de bebouwde kom .

IMG_20170730_140314
Parochiekerk H.Familie van Edegem.

Terwijl we voorbij de bebouwde kom aan het wandelen waren, begon het lichtjes te druppelen, een beetje een twijfelgeval ..of we onze jas zouden aan doen of niet, het was toch nodig…maar daarna klaarde het op en begon de zon er terug door te komen.

Voorbij de voetbalterreinen van den Beerschot, begonnen we aan de wandeling rond het fort , en éénmaal we rond het fort van Wilrijk aan het wandelen waren , betraden we de eerste onverharde wegen ..een mooie wandelweg ging rond het Fort , nu in de zomer was het veel mooier om er te wandelen.

IMG_20170730_143050930

Daarna staken we terug de Prins Boudewijnlaan over , eerst was er een rustpauze maar die sloegen we over.. .en gingen we verder naar het fort van Edegem.

IMG_20170730_150013001_HDR

IMG_20170730_150517IMG_20170730_150527

Op de weg rond het Fort stonden op verschillende plaatsen informatieborden over de geschiedenis van het Fort , hoeveel jonge mensen hier hun leven hebben gelaten(gefusilleerd.), de leeftijd en herkomst en zagen we nog goede bewaarde restanten van gebouwen rond het Fort.

De wandelweg ging verder langs de Fortgracht..

IMG_20170730_151038147IMG_20170730_151625834IMG_20170730_151449IMG_20170730_151458

We volgden de wandeling verder en genoten eventjes op een bank in het zonnetje van het mooie uitzicht , de wandeling ging nog 2,5 km verder op de groene paadjes die ons terug naar het startpunt bracht .

Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Antwerpse fortengordel(1859-1914) en daar rond , kan ik deze wandelingen rond”De forten van Antwerpen” alleen maar aanbevelen !

Knipsel.PNGEdegem

Klik op de kaart om de track op Viewranger te zien of hier om te downloaden.

 

 

3 reacties op ‘Rond de forten van Edegem en Wilrijk.

  1. Hier bij ons was het weer ook wisselvallig, van een stralende zon tot aan felle regenbuien met een straffe wind. Maar jullie hebben je hierdoor niet tegen laten houden en er een mooie wandeling van gemaakt! Een interessante wandeling vind ik, hier in onze omgeving hebben we helemaal geen forten. Ook al was dit een korte wandeling, jullie hebben weer een frisse neus gehaald.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s