Dag 16. Van Faro naar ..

Onze wandelvakantie  in Portugal op de “Rota Vicentina”zit er op , de voorbije dagen hebben we gewandeld aan één van de mooiste kustwegen van Europa.

IMG_20170601_113739180

Vijf van de negen etappes hebben we kunnen wandelen ,de wandeletappes waren heel goed gemarkeerd door de groen-blauwe tekens op het Fishermen’s pad , je zag ze op regelmatige afstand verschijnen in het landschap , eveneens  op de wegen van de Historical way ..waar we ook één  etappe van hebben gelopen…tussendoor zijn ook kleine lus wandelingen voorzien , bij een rustdag bv

IMG_20170601_162701097

De wandeletappes mogen niet onderschat worden, de etappes zijn niet zwaar ..maar het lopen door het zand en op zandheuvels en de warmte en de afstanden kunnen een grote rol spelen ..op de wandeletappes voorziet men zich dan ook best van voldoende drinken en eten, als men dan op de voorziene locaties iets gesloten aantreft is het geen grote ramp ..maar meestal vind men in de kleine dorpen wel iets om te eten en te drinken .

IMG_20170530_113525218

De kleine dorpen zijn goed voorzien van slaapaccommodaties, van Hostels ,Bed& Breakfast tot kleine hotelletjes..alles kraaknet , je ruikt de geur van de verse lakens bij het binnenkomen al , zo hadden we een slaapgelegenheid waar de sleutel onder mat lag, het ontbijt in de koelkast stond en het vers brood bij de bakker te halen was…alles wat je nodig hebt bij een overnachting , eenvoudig maar heel mooi !

S’ avonds zagen we dan de andere wandelaars terug in de kleine visrestaurantjes , er waren altijd genoeg restaurantjes in de buurt van je slaapgelegenheid , op het menu stond dan  meestal vis ..dat is één van Portugals rijkdom , de overvloed van vis en zeevruchten die ze te bieden hebben , als visliefhebber ben je daar op de juiste plek !

Zo zijn we ons te buiten gegaan met een visschotel in het culinaire visrestaurant “Paulo” in Arrifana…eerst wordt de vis aangetoond dat je wilt eten, daarna wordt hij gewogen ..de prijs per kilo wordt betaald bij de rekening, het restaurant zelf was gelegen op het puntje van een klif op het einde van het dorp., als je dan als toemaatje nog een mooie zonsondergang te zien krijgt is het plaatje compleet ! Portugal heeft niet alleen vis te bieden , ze hebben ook heel lekker vlees van de koeien die je onderweg ziet(met hun bellen aan ), de lekker witte wijnen en de zoete gebakjes zijn ook niet te versmaden ! IMG_20170526_193818388

Tenslotte nog de mooie vegetatie op de kustwegen , je treft er de mooiste bloemen aan die je kan denken, de combinatie van eucalyptus bomen, de  dennenbomen  en de zeelucht zijn een ware kuur voor de luchtwegen ! De kurkbomen en de windmolens die die in het binnenland ziet als je door het mooie landbouwgebied loopt..teveel om op te noemen,  om nog maar te zwijgen van de mooie aanzichten die je om de haverklap kan bewonderen langs de mooie kust , kliffen in allerlei vormen kleuren , de woeste zee ..IMG_20170528_173037256

We hebben Portugal ook in ons hart gesloten , en gaan zeker nog terug voor een volgende wandelvakantie ,mits genoeg rustdagen en vroeger in het wandelseizoen te lopen..want dit hadden we wat onderschat !

De andere foto’s staan op Flickr.

 

15 gedachten over “Dag 16. Van Faro naar ..

 1. Bedankt Guido..het was heel mooi, een hele ervaring zo met de rugzak..maar wij zouden niet meer anders willen reizen, nu eerst de voet nog wat rust geven, tot we volgende week misschien terug een kleine wandeling kunnen gaan doen in ons eigen landje ! 😉

  Like

 2. Genoten van de mooie wandelvakantie foto`s en verslagen.
  Portugal is een prachtig land. Ik kom er ook graag. In oktober staat er voor de Wandelpraatjes weer een stedentrip op het programma naar Porto.
  Het was voor jullie net een te warme periode om een wandelvakantie te plannen, maar goed dit hebben jullie ook weer mogen ervaren. Nu even de voetjes en de beentjes rust geven …

  Geliked door 1 persoon

  1. Porto klinkt goed,misschien ook voor ons volgend jaar ??
   Ja,het was net iets te laat in het wandelseizoen,volgende keer beter ! 😁
   En inderdaad,nu eventjes de voetjes laten rusten !😉

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s