Dag 2

We zijn dus deze morgen vertrokken naar Bellem,onderweg passeerden we het havengebied van Lissabon en genoten van de mooie uitzichten en de couleur locale op de bus…aan de halte Monestery Jeronimos verlieten we de bus en zagen al van verre het klooster staan…met de bijbehorende lange wachtrijen.

Hier niet alleen,bij iedere bezienswaardigheid moest men de ellenlange rijen trotseren..wat we niet erg vonden,het aanschuiven..loonde zich,het klooster was prachtig !

Van het klooster gingen we verder naar het monument van de ontdekkingsreizigers,Vasco Da Gama en zijn collega’s hadden hier in Lissabon wel hun monument verdiend.

Van daaruit was het nog slechts honderd meter stappen tot we de toren van Bellem bereikten.. helaas het weer was bewolkt en de zon ontbreekt op onze foto’s,later op de dag is het dan weer volledig opgeklaard..(raar weer hier in Portugal !) en konden we nog genieten van een zonnige namiddag in de wijk Barrio Alto op een terrasje van een kiosk.

Iedere wijk heeft hier zijn kiosk plaatsje met bijhorend terrasje..je kan er relatief goedkoop iets drinken,Barrio Alto is ook bekend om zijn restaurantjes..en daar hebben we dan maar gebruik van gemaakt!

Morgen reizen we verder met de bus naar Porto Covo,waar onze eerste wandeletappe zal beginnen !

Wordt vervolgd !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s