Portugal 2017 ” Rota Vicentina”.

Toen ik het filmpje op You tube zag wist ik het meteen , daar wil ik naar toe ..twee jaar later zijn we zover , we vertrekken naar Portugal.

Rota Vicentina is een nieuwe wandelroute die bestaat uit twee wegen,de Fishermen’s trail en de Historical way .

Algarve Map12
Rota Vicentina

Het Fishermen’s pad gaat van het Noorden van Portugal langs de kust en eindigt in zuiden., en is 120 km lang, onderweg kan je gemakkelijk een stuk van de Historical way erbij nemen ,zodat je een stukje van het binnenland kan zien..je kan het het zo lang maken als je wil .                     

Op de website van de organisatoren van de Rota Vicentina, kan je genoeg informatie vinden ,er zijn allerlei mogelijkheden om je wandelvakantie zelf samen te stellen of je kan het ook laten doen door de vereniging zelf  , bagagevervoer is mogelijk , transport en  overnachtingen.

Langs de wandelwegen zijn er genoeg overnachtingen te vinden in die typische huisjes, hotelletjes ..toch is het beter die van te voren even te regelen , want sommige seizoenen kan het misschien wel eens druk worden .De aanbevolen seizoenen om te wandelen zijn in het voorjaar of  het najaar ,in de zomer kan het er heel warm worden,  maar aan de kust kan je natuurlijk genieten van een verfrissende wind .

Wij hebben deze reis terug zelf georganiseerd , en bij onze voorbereidingen gezorgd voor de gewenning van het dragen van een rugzak bij de aantal gelopen kilometers , waar we trouwens dit jaar een investering hebben in gedaan , na onze wandelvakantie in Ierland die voor ons super was meegevallen , hebben we besloten toch voor iets meer comfortabelere rugzakken te kiezen.

Het gewicht zal waarschijnlijk gewikt en gewogen ….+ 7 kilo zijn,van de vorige wandelvakantie hebben we gemerkt dat je helemaal niet zoveel nodig hebt om te wandelen , mits een wasje en plasje tussendoor.

Onze wandelvakantie start in Lissabon.

 1. Aankomst Lissabon
 2. Bezoek aan Lissabon.
 3. Met de bus van Lissabon naar Porto Covo.
 4. Van Porto naar Milfontes  +20 km .
 5. Van Milfontes naar Almograve + 15 km
 6. Van Almograve naar Zambujeira do Mar + 22km
 7. Van Zambujeira do Mar naar Odeceixe  + 18km
 8. Van Odeceixe naar Aljezur + 18km (een stukje Historical way)
 9. Van Aljezur naar Arrifana + 12 km (een stukje  Historical way)
 10. Van Arrifana naar Carrapateira + 24 km
 11. Van Carrapateira naar Vila do Bispo + 22 km
 12. Van Vila do Bispo naar Cabo de S. Vicente + 14 km , daarna naar Sagres.
 13. Van Sagres met de trein naar Faro.
 14. Faro
 15. Faro
 16. Faro – terug naar huis.

De wegen op de Fishermen’trail zijn meestal mulle zanderige wegen langs de ruige kust, wat niet te onderschatten is , we zijn benieuwd  naar de mooie natuur langs de kust en wat dit ons gaat zeggen ..weeral een uitdaging te gaan ! Meer dan 16o km zullen we wandelen, we zijn in ieder geval aan het aftellen,tijdens ons wandelavontuur laten we iets van ons horen..als er Wifi is natuurlijk!

9 gedachten over “Portugal 2017 ” Rota Vicentina”.

 1. Bom Dia,
  Wat een zalig vooruitzicht! Lissabon is een mooie start.. en een geweldige stad om te bezoeken, ik ben er twee keer geweest en mag wel zeggen dat het mijn lieveling stad is.
  Heel veel wandelplezier, ik kijk uit naar jullie verhalen en foto`s
  In de 160 km dat jullie lopen zullen er zeker hele mooie plaatjes geschoten worden…

  Geliked door 1 persoon

  1. Obrigado !
   Ik ben nog nooit eerder in Lissabon geweest , ik ben benieuwd .. naar alles eigenlijk, de stad, het eten ,de muziek.. en ik verheug mij ook op het mooie weer en de kustwandelingen, maar we moeten toch nog een weekje geduld hebben ! Grts Leen

   Like

   1. Heerlijke vis, overheerlijke port, mooie uitzichtpunten, oude smalle straatjes. Te leuke trammetjes, een rondje met lijn 28 is een aanrader. Mooie kerken. Prachtig betegelde stoepjes. Alles is leuk in Lissabon. Vergeet ook niet de pasteis de Belem te proeven. Een soort bladerdeeg gebakje met pudding erin. Ik weet zeker dat je nog eens terug zal gaan voor de stad zelf…

    Geliked door 1 persoon

 2. Hey, tof initiatief. Ik heb met de vertegenwoordiger van de Rota Vicentina gebabbeld op de wandelbeurs in Gent. Jullie mogen echt van geluk spreken dat jullie allebei samen willen en vooral samen kunnen wandelen 😉 Heel veel plezier gewenst op jullie wandelvakantie; ik zal de verslagen met extra grote nieuwsgierigheid lezen 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Bedankt Guido,..ja,dat klopt Guido..daar zijn wij ook van bewust,dat hebben ons al veel mensen gezegd…nu maar hopen dat we het wandelen nog een tijdje kunnen volhouden !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s