Van Zoersel naar Herentals via GR5.

Na een wandel rustpauze ingelast te hebben in warmere oorden, zijn we terug op Vlaamsche bodem en krijgen we terug zin in een stevige wandeling ,we kiezen voor de minst natte dag van het weekend en een voortzetting op de GR5, met de etappe Zoersel -Herentals.

Met de snelbus 417 geraken we vanuit Antwerpen in Zoersel ,en stappen aan de halte Zoersel Dorp uit ,om ons de terugweg te besparen (waar we vorige keer geeindigd waren),volgen we een stukje van de GR 565 om nadien terug op de GR5 te komen.

Langs de kerk van Zoersel dorp slaan we een weg in ,en volgen we de GR565 die eerst nog langs tuinen gaat en vervolgens ons door het Zoersel bos brengt…we passeren een  struisvogelboerderij ,waar we een poging wagen om een mooie foto te maken van deze rare vogel ..maar zo gauw hij onze camera zag hapte hij naar onze camera , dat ons gelukkig geen kras opleverde.,dat weten we ook alweer ! 😀20180331_122733

Het was een aangename zonnige dag om te wandelen,de jassen konden uitblijven.. en we bleven het Sniederspad volgen en passeerden daarbij het Kasteel Zoerselhof, het voorbije slechte weer had gezorgd dat we hier en daar door de modder konden ploeteren..maar dat zijn we stilletjes wel gewoon aan het geraken.

Langzamerhand naderden we de splitsing van de Gr5 en het Sniederspad en kwamen we langs het Boshuisje en één van de weinige cafeetjes op deze wandeling, het was nog eventjes te vroeg voor onze lunchpauze en we wandelden verder tot we na 8,5 km een mooi plekje vonden in de zon .

20180331_131457

Na de kleine rustpauze ging de wandeling verder door het landbouwgebied van Pulderbos, Grobbendonk en Vorselaar .20180331_141741

20180331_142437
Grobbendonk-Pulderbos
20180331_144022
De zwaluwenhoeve.

20180331_145302

Eenmaal het landbouwgebied door , komen we in de Lovenhoek, een natuurgebied dat grenst aan de gemeentes Zandhoven, Pulderbos en Vorselaar.

Nog steeds schijnt de zon ,en we genieten volop van onze wandeling als we Grobbendonk bereiken met haar oude watermolen en de sluis , we lopen voorbij een  kasteelhoeve , dat ondertussen een drankgelegenheid geworden is “Den Herberg” en we genoten nog even van het uitzicht op de oude watermolen ,totdat we hier en daar wat meer bewolking zagen opdagen, ons wandeltempo lag goed en we liepen door om de regen misschien voor te zijn.

Langs de vistrapjes wandelen we Grobbendonk uit en blijven we links van ons “De kleine Nete” volgen,onderweg zagen we ook heel landbouwgebieden die te maken hadden van wateroverlast …als dat maar goed komt !

20180331_16154320180331_163231

Langs de Kinderboederij ” De lenteheide”bleven we de kleine Nete volgen , nu zou er  een heel mooi stukje natuur komen  …als het niet opeens begint te regenen !

20180331_164635
Kinderboerderij ” De lenteheide”

 

20180331_171032Jammer genoeg hebben we deze keer niet veel van deze mooie natuur gezien ,het begint steeds harder te regenen, we schieten onze regenjasjes aan ..en we drijven ons wandeltempo wat op, maar het belet ons wel nog verder foto’s te nemen…tot we het station van Herentals bereikten bleef het regenen..blij dat we in het eerste beste cafeetje onze dorst konden lessen en ons even konden laten opdrogen, onze etappe was 24 km lang en zat er op .. in natte schoonheid beeindigd !

Nadien keerden we terug met de trein naar Antwerpen, en is onze volgende afspraak met de GR5 in Herentals !

Knipsel.PNG gr5 Herentals

Klik op de kaart om de track op Viewranger te zien ! 

6 reacties op ‘Van Zoersel naar Herentals via GR5.

  1. Ja,heel mooi..spijtig van die regen,verdorie toch !
   Dat zou leuk zijn, waarschijnlijk rijden we dan met twee auto’s ,en parkeren dan aan het station van Herentals !
   De volgende etappe gaat naar Westerlo..ook heel mooi !

   Geliked door 1 persoon

 1. Ook voor mij mooie herinneringen! Ik vind het leuk om blogs te lezen over toekomstige etappes maar ook voorbije etappes zijn het nog eens waard om te lezen en te zien hoe jullie deze etappe beleefden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s