Wandelingetje rond Wilrijk , Edegem en Aartselaar.

Met het zonnetje vandaag, konden geen tien paarden me nog binnen houden ..na het stormweer van het voorbije weekend snakte ik om buiten te zijn .

Ik stippelde een wandeling uit rond Wilrijk van 10 km , dat later dan wel 15 km zijn geworden.

Op de kaart had ik tussen Wilrijk en Aartselaar nog wat groene plaatsen gevonden en die wou ik graag eens gaan bekijken..of het iets ging worden , ik was benieuwd !

Ik startte in Wilrijk in de fort VI straat , een straat die parallel loopt met de universiteitsgebouwen , wandelde die uit en liep naar de Edegemsesteenweg ..een drukke straat , waar amper een voetpad is ..voorbij het Uza ( Universiteits ziekenhuis) en langs de Edegemse golfclub Drie Eyken, ging ik de brug onder van de E19 ,en volgde de wandeling tot ik aan de kattenbroek aan kwam en waar het Zandbergenpark lag , je ziet het liggen als je op de E19 rijd.

 

 

Het park zandbergen is letterlijk en figuurlijk een berg met zand , een oefenterrein voor de Mountainbikers..nu in dit seizoen stelde het niet veel voor , ik volgde een paar paadjes en ging dan ook zoals de mountainbikers de zandberg vlug naar beneden .

Mijn plan om mijn wandeling verder te zetten langs het Park Zandbergen viel in duigen wegens wegenwerken , vers beton belette mij dan ook om verder te gaan ,na de gps eventjes te raadplegen vond ik dan een andere weg om mijn wandeling verder te zetten …achteraf bekeken was dat nog niet zo slecht.

img_20161125_143108485 Ik bevond mij nu op de Aartselaarstraat, na een tijdje van de E19 verwijderd te zijn was dat een weldaad voor mijn oren en geest , het groene landschap werkte heel rustgevend voor mij.

img_20161125_144151063_hdr

Al wandelend genoot ik van het zonnetje, op verharde wegen weliswaar ..maar heel verkeersluw , waarschijnlijk gekend van wandelaars, want ik was er niet alleen op deze zalige wandeldag.

img_20161125_144158418_hdr

Totdat ik het Kontichhof inliep, het bord” Privé eigendom” waarschuwde de wandelaars op de paden te blijven , “het privé eigendom” die aan het Kasteel Groeningen behoorde.

 

 

Het kasteel zou in bezit zijn van de Familie Della Faille

Het bordje verboden toegang , had ik hier niet gelezen..en waagde toch een foto te nemen van het kasteel , dat in het groen goed verscholen lag.

img_20161125_145554591_hdr
Beam me up Scotty ??

img_20161125_145519823_hdr

Ik wandelde Aartselaar uit en kwam terug in Wilrijk waar ik eerst terug een paar wegenwerken mocht betreden , de file die daardoor ontstond ..was nog een reden dat ik blij was,dat ik aan het wandelen was…

In Wilrijk wandelde ik terug een stukje op “Het geitepad ” deze wandeling hadden we in het voorjaar gedaan , en ik herkende onmiddellijk het grintpad dat mij naar het Steytelinckpark bracht.

img_20161125_155058197

 

img_20161125_161810450

Via het Steytelinckpark kwam ik terug in de kern van Wilrijk, en had dan toch nog  een 15 km gewandeld..enne had dit wandelingetje mijn nieuwsgierigheid bevredigd .

Je kan de wandeling hier zien of downloaden.

 

 

 

12 reacties op ‘Wandelingetje rond Wilrijk , Edegem en Aartselaar.

 1. Dag Leen. Als je de paden een beetje kent kan je tussen Wilrijk, Edegem en Kontich mooie wandelingen maken. Heb er al verschillende malen mijn voetjes gezet samen met enkele anderen. Groetjes. Guido.

  Liked by 1 persoon

  1. Bedankt voor je reactie ,aan de aantal wandelaars die ik tegen kwam ,heb ik gemerkt dat er inderdaad nog wat kan gewandeld worden in deze regio…het is altijd leuk om nieuwe groene plekjes te ontdekken in eigen streek !

   Like

   1. Toch kan dat af en toe hee mooie plaatjes opleveren, wij hebben verleden week een rondje om het dorp gelopen en ook zo met tegenlicht en bleek zonnetje een mooie foto gemaakt..
    Maar gelukkig hadden jullie een droge wandeling 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s