Het Terlindenpad in Edegem.

Toen ik in Edegem moest zijn , heb ik er meteen gebruik van gemaakt om daar een klein wandelingetje te maken ..en de zon was aan het schijnen, dus waarom niet ?

Edegem is een gemeente in de provincie Antwerpen in België.

In Edegem waren ze al langer van plan een verbindingsweg te maken van het Fort V naar het Hof Ter linden, in mei 2016 is de realisatie eindelijk tot stand gekomen, met drie nieuwe wandelwegen , het Terlindenpad , het Guldentopspad (langs Buizegem en het centrum van Edegem) en het Pelgrimspad (langs het Molenveld).

Daar was ik wel eens  benieuwd naar, en ik begon aan het Terlindenpad die +8km  was, geparkeerd op het kerkplein ,zocht ik naar het startpunt van de Wandeling..

Aan de ingang van de Vestingstraat begon ik aan mijn wandeling..en kwam eerst langs resterende gebouwen van het Fort V .

Ik bleef de paadjes volgen..totdat ik langs het water liep dat het fort omringde, dat volledig bedekt was met eendenkroos.

img_20161026_112521191_hdr

Ondertussen was ik de herfst met al zijn geuren en kleuren aan het bewonderen ..

img_20161026_112407023

Al genietend, wandelde ik verder tot ik op het nieuwe wandelpad terecht kwam ( de verbindingsweg ) dat tussen een stukje resterend landbouwgebied van Edegem lag.

img_20161026_115014905_hdr

Ik volgde het grintpad en kwam inderdaad aan bij  Hof ter linden… en was heel benieuwd naar het kasteel , lag dat natuurlijk ook in de stellingen  ..ik had het kunnen denken !(nooit geluk met kastelen op onze wandelingen !) 😉

Ik volgde de weg verder en bekeek ondertussen de kaart op de Gps ..hoe ik misschien toch  nog het kasteel zou zien .

Zo sloeg ik  deze weg in en kwam op het domein rond het kasteel !

img_20161026_120740166_hdr

img_20161026_121109793_hdr-2

Het was een pracht van een domein ,natuur in haar volle glorie omringde het kasteel , ik bleef het pad volgen en kwam tot enkele meters voor het kasteel ter linden ! 🙂

img_20161026_121226115

De achterkant weliswaar, maar toch nog gezien !  😉

img_20161026_122007543

Het pad ging niet meer verder , en ik wou ook niet voorbij de bouwwerven..het bleef mij niks anders over dan terug te keren over het zelfde pad .

Nadien volgde ik  de wandeling verder tot ik de straat kon oversteken naar de Elsdonk ( parochie van Edegem)zodat ik de drukke Prins Boudewijnlaan kon vermijden .

Van de Elsdonk wandelde ik verder tot het kerkplein en naar het punt in Fort V ..waar ik begonnen was .

Deze wandeling was + 8km lang , maar is beslist een aanrader !

Andere foto’s staan op Flickr

Je kan de wandeling hier zien of downloaden .

8 reacties op ‘Het Terlindenpad in Edegem.

  1. Het was verboden op de werf te komen nu,anders is het publiek toegankelijk.. sommige wegen waren ook nog in wording ze zijn nog volop met het project bezig zo te zien !

   Like

 1. Zo zie je dat ook ‘kleine ommetjes’ ook de moeite waard zijn. Zo liepen we verleden week ook voor ons doen een mini wandeling maar het was reuze genieten. Net wat je al zei: de herfstkleuren maken het wandelen extra mooi. Ik hou echt van dit seizoen!

  Liked by 1 persoon

  1. Ja , het was wel de moeite ..het moeten niet altijd van die lange wandelingen zijn om te genieten, eventjes naar buiten ..frisse neus halen doet soms wonderen …en als alle herfstdagen als vandaag zouden zijn ,zou ik ook van dit seizoen houden 😀

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s