Wandeling in Tremelo.

Toen we deze ochtend doorreden was er nog een dikke laag mist te zien …we hoopten maar dat die zou optrekken in de namiddag zoals ze voorspeld hadden, maar niks was minder waar ..de hele dag hebben we gewandeld in een grijs mistig weertje ! 

img_20161023_124830

Tremelo is een plaats en gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in België, in de Zuiderkempen.Vroeger stonden de vele dennenbossen vol met buitenverblijfjes en campings van voornamelijk Brusselaars.

Tremelo is ook bekend door onze Pater Damiaan, het was zijn geboorteplaats !

In Tremelo aangekomen, hebben we ons geparkeerd op de parking die de”Wk Werchter” voorzien had voor deze wandeling ” De winteruurtocht”, we schreven ons in en kozen voor de 20 km.

Voorbij de weekendhuisjes( nu inmiddels flink uit de kluit gewassen villa’s) , kwamen we in een groen natuurgebied ” de Kruisheide ” een klein stukje heide,klein maar heel mooi!

img_20161023_131114985_hdr

De heide was soms nog bedekt door de ochtend dauw of rijm ..

Na 6 km hielden we onze eerste rustpauze , de koffie stond al klaar ..met dit weertje  deed de koffie goed , de zon was nog altijd niet door gebroken .en zou de rest van de middag ook niet meer verschijnen.

img_20161023_155919
Het geboortehuis van Pater Damiaan in de stellingen.

Langs het geboortehuis en museum van Pater Damiaan, dat aan renovatie toe was ..het parochiehuis was ook naar hem vernoemd…ik vermoed dat zowat alles in Tremelo naar hem vernoemd moet zijn !

Na de koffie gingen we verder door stukjes bos , en kwamen we langs de Demer te wandelen , op de Pater Damiaandijk, we waren in het land van Dijle & Demer !

Toch mochten we na een poosje de dijk verlaten totdat we naast het antitankgracht terecht kwamen .

Het pad naast de gracht bracht ons naar een ander natuurgebied .

 

img_20161023_145707963_hdr

 

We staken de brug over en kwamen via Keerbergen , terug langs de Demer te wandelen voor onze tweede koffiestop .

 

Na de koffie merkten we dat het al heel wat kouder geworden was..ons tempo hebben er dan maar goed in gehouden..

img_20161023_162952077_hdr

De volgende 6 km ging onze wandeling verder langs de Demer en nog door het klein natuurpunt” laekdal”

img_20161023_171219

Na het natuurpunt naderden we Tremelo en ons eindpunt ..ondanks het mistige weer hebben we toch van deze wandeling genoten, temeer omdat we vorige week niet waren gaan wandelen  ( onze voeten deden nog pijn van te dansen op de bruiloft van één van onze kinderen 😉 )..hebben we ook genoten van het mooie  Demerlandschap en de mooie herfstkleuren overal ..want die heeft nu duidelijk haar intrede gedaan !

Andere foto’s staan op Flickr

 

knipsel-pngtremelo

Klik op de kaart hierboven om de gps track in ViewRanger te zien of klik hier voor Wikiloc. 

10 reacties op ‘Wandeling in Tremelo.

 1. Tja en zeggen dat er dagenlang voorspeld werd dat zondag de mooiste dag ging worden!! In de Ardennen was dat ook zo: wij hadden de hele dag zon gisteren. Maar je verslag maakt duidelijk dat het jullie hoe dan ook deugd gedaan heeft; het is ook best een mooie wandelstreek daar, dat weet ik van de Streek-GR Dijleland.

  Liked by 1 persoon

  1. Ja, de zon heeft zich meer in het westen en het zuiden van het land laten zien ..volgende keer is het weer aan onze beurt :-D, maar het Dijleland is inderdaad mooi …al is er hier en daar toch al veel bebouwd .

   Like

 2. Reden te meer om weer eens die kant op te gaan 😉
  Hier in de Brabantse Kempen ook een mistige dag, wij hebben niet gewandeld maar opgepast op onze kleinzonen van 4 en 2 jaar…Ik kan je wel vertellen dat dit vermoeiender is dan 30 kilometer wandelen hahaha.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s