Van Brecht naar Zoersel via GR5

Gisteren was het één van de zonnige dagen aller zondagen ..blauwe hemel , geen wolkje aan de lucht , zo hebben we het graag en vooral als we gaan wandelen.

Zo kozen we terug een stukje van de GR5 te gaan wandelen in eigen regio,  bij onze vorige etappe waren we gestopt in Brecht aan het station Noorderkempen.

Brecht is een Kempische gemeente in de provincie Antwerpen in België.

P1000010

Op een halfuurtje waren we met de trein van Antwerpen Centraal in Brecht(station Noorderkempen) , volgens het boekje van de Grote Routepaden moesten we de tunnel in, daarna volgden we gewoon de GR tekens .. die waren overal duidelijk aanwezig, de wandeling ging 60% op onverharde wegen.

Eenmaal we de dorpskern van Brecht uitgewandeld waren en daarna in de landelijke omgeving van Brecht terecht kwamen , passeerden we nog het gemeentepark van Brecht.

P1000040

Na ongeveer 5 km de landelijke wegen gevolgd te hebben , kwamen we op het jaagpad die naast het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten ging, die volgden we tot de splitsing aan de brug waar het cafeetje ” De trapkes op ” ons de kans gaf om even te genieten van een koffie in het zonnetje.

P1000058
Kanaal Dessel -Turnhout -Schoten.

P1000063

Hier begon de lange veldweg naar de Drieboomkensberg, het was een mooie zanderige weg die niet alleen geliefd was onder de wandelaars , ook  ruiters en fietsers waren talrijk van de partij..het was dan ook een uitgelezen dag om buiten te zijn,iedereen genoot nog van de laatste warme zonnestralen.

Voorbij de Drieboomkensberg gaf onze Gps aan dat we links een bosweg in moesten , die liet ons eventjes twijfelen omdat we nog geen GR teken hadden gezien , enkele meters verder zagen we ,dat we nog altijd op het goede pad zaten ..

P1000081
Het typische Kempische landschap.

We bleven de bosweg volgen tot aan de abdij van Westmalle, waar een drukte van jewelste heerste door de vele wandelaars die de bossen van Westmalle bezochten 😉P1000094

 

P1000105.JPG

In”De café de trappist “zijn we natuurlijk ook onze dorst gaan lessen voor we het vervolg van onze wandeling inzetten ,we hadden nog een +3 km te gaan voor we Zoersel bereikten.IMG_20171015_171029727Onze wandeling  eindigde aan de St Antoniusbaan, onze volgende etappe hervatten we hier…onze bus namen wij aan de bushalte Zoersel-Dorp en konden met de snelbus 417 Antwerpen-Turnhout  op een half uurtje thuis geraken.

De andere foto’s staan op Flickr

ZoerselKlik op de kaart om de track op Viewranger te zien of hier om te downloaden.

5 gedachten over “Van Brecht naar Zoersel via GR5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s